3
Mayıs
2024
Cuma
İNSAN KAYNAKLARI

250 gence ABD'de staj

Akare Yurtdışı Eğitim Fuarı'na katılacak ve aralarında Mcdonald's, Dunkin Donuts, Mariott, Paramount gibi dünya devlerinin de yer aldığı 14 firma, üniversite mezunu gençlere ABD'de staj imkânı tanıyacak. Staj boyunca gençlere 1500-2000 dolar maaş da verilecek.

Krizde ekonomisi altüst olan ABD'li firmalar, üretim maliyetlerini azaltacak çözüm arayışlarına girdi. Özellikle ucuz ve kalifiye işgücü bulmak için Türkiye'nin yolunu tutan ABD'li 14 firma, 7-8 Kasım'da düzenlenecek Akare Yurtdışı Eğitim Fuarı'nda gençlerle bir araya gelecek. "ABD'li büyük firmalar, Türkiye'ye stajyer bulmaya geliyor. Türk stajyerler bu firmalar için biçilmiş kaftan" diyen Akare Yurtdışı Eğitim Fuarları Genel Koordinatörü Sedat Eren, bu etkinliğin kariyer hedefleyen Türk gençleri için de önemli bir adım olduğunu söyledi.

250 açık pozisyon var
Academix Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı tarafından düzenlenecek olan "Amerika'da Staj Fuarı" bu yıl 7-8 Kasım'da Hilton Oteli'nde düzenlenecek. Stajyer arayışındaki ABD'li firmaların özellikle turizm sektöründe deneyim kazanmış ve ortanın üzerinde İngilizce bilgisine sahip kişileri tercih ettiğini dile getiren Eren, "Buraya başvurmaları için üniversite mezunu olmaları, 18 yaşın altında ve 35 yaşın üstünde olmamaları gerekiyor. Öğrencilerin ücretsiz olarak katılma imkânı bulacakları bu fuarda ABD'li firmalarla görüşüp şanslarını deneyebilirler. Bu yıl 250 açık pozisyona eleman alımı yapılacak. Firma temsilcileriyle yüz yüze yapılacak mülakatlar sonucunda maaşlı staj imkânı bulan öğrenciler aylık 1500-2000 dolar maaşla staj görecekler. 12 veya 18 ay sürecek bu staj süresince gençler çok donanımlı olarak ülkelerine dönecekler. Adaylar kazandıkları bu deneyimle Türkiye'de çok daha rahat iş bulabilecekler."
Önümüzdeki yaz için uzun dönemli staj hazırlıkları yaptıkları ifade eden Eren, 2010 yılında Kanada ve İngiltere'de de maaşlı staj imkânları oluşturmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Burslu eğitim imkânı
Yurtdışında maaşlı stajın yanı sıra yurtdışında eğitim hizmeti de veren Akare Fuarcılık'ın her yıl düzenlediği Akare Yurtdışı Eğitim Fuarları ise bu yıl 5-14 Kasım'da düzenlenecek. Yurtdışında üniversite, mastır, sertifika, MBA, lise veya dil eğitimi almak isteyenler için düzenlenen ve farklı ülkelerden 100'e yakın okulun katılacağı "Akare Yurtdışı Eğitim Fuarı"nda ABD, İngiltere ve Kanada okulları ağırlıklı olarak bulunacak.

Özgül Öztürk - Referans
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 22:19:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
DENİZ SAĞIR IP: 78.190.77.xxx Tarih : 24.02.2012 11:41:55

çanakkale 18 mar üniversitesinde okuyorum . Laboratuvar bölümü birinci sınıf ögrencisiyim arastırma laboratuvarında 35 iş günü staj yapmak istiyorum.