19
Mayıs
2024
Pazar
İNSAN KAYNAKLARI

15 bin öğretmene atama!

8 bin okulöncesi öğretmeni alınacak

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 14 Eylül'de atanacak 15 bin 900 öğretmenin yarısının okulöncesi branşından olacağını açıkladı. Başvurular 31 Ağustos-11 Eylül 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Okulöncesi eğitimi 32 ilde zorunlu hale getirdiklerini ve önümüzdeki yıl içinde de yaygınlaştırılacağını hatırlatan Bakan Çubukçu, "İlk etapta kadronun yaklaşık 8 binini okulöncesi eğitim için düşünüyoruz." dedi. Kasım ayında da öğretmen ataması yapacaklarını, ancak bu atamaların sözleşmeli değil, kadrolu olacağını vurgulayan Çubukçu, "Bundan sonrakiler hep kadrolu olacak." diye konuştu.

Bu yıl atanacak öğretmen sayısının az olması sebebiyle sıkıntı yaşayan öğretmen adayları, kontenjanların yarısının sadece okulöncesine ayrılacak olmasına tepki gösterdi. Kadronun az olduğunu, bunun da yarısının bir branşa verilmesinin adaletsizlik olacağını dile getiren öğretmen adayları, hayal kırıklığı yaşadıklarını dile getirdi. Öğretmen olmak için KPSS'ye giren 224 bin adaydan bu yıl sadece 15 bini öğretmen olabilecek. Diğer taraftan kasım ayında alınması planlanan 10 bin 'sözleşmeli' öğretmenin 'kadrolu' olarak alınması konusunda Maliye Bakanlığı ile henüz bir anlaşmaya varılamadığı öğrenildi.

14 Eylül'de 15 bin öğretmen atanacak

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 10 bini sözleşmeli, 5 bini kadrolu toplam 15 bin öğretmenin atamasını 14 Eylül 2009 tarihinde yapacaklarını bildirdi.

 

 

Yıllardır atamaları yapılmayan öğretmen adaylarını, eylemlerini en son Ankara’da ‘açlık grevi’ yaparak sürdürürken, Çubukçu’dan müjde geldi. Bakan, Başkent Öğretmenevi’nde düzenlenen, yurtdışındaki Türk çocuklarının eğitimlerine yönelik ‘Uzaktaki Yakınlarımız Projesi’ paylaşım programı ve paneline katıldı. Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çubukçu, öğretmen atamalarına ilişkin olarak, 15 bin öğretmen atayacaklarını anımsatarak, “Bunların yaklaşık 10 bini sözleşmeli olacak, 5 bini de kadrolu olarak atanacak. Bu bizim Maliye’den daha önce aldığımız kadrolardı. Biliyorsunuz benim Bakan olarak bir açıklamam var, ‘Bundan sonra sözleşmeli öğretmen almayacağız’ diye. Bu ağustos sürecinden sonra ikinci etap sözleşmelileri kadrolu olarak alacağız. 31 Ağustos-11 Eylül 2009 tarihleri arasında başvurular yapılacak, 14 Eylül 2009 tarihindeyse atamaları yapılacak ve internet yoluyla duyurulacak” dedi.

Kadroların çoğu okul öncesine
Çubukçu, kadroların büyük bir çoğunluğunun okul öncesi eğitim için ayrılacağını ifade ederek, okul öncesi eğitimi zorunlu hale getirdiklerini, önümüzdeki yıl içinde de yaygınlaştırılacağını söyledi. Bir soru üzerine, kasım ayında da öğretmen ataması yapacaklarını, ancak bu atamaların sözleşmeli değil, kadrolu atama olacağını vurgulayan Çubukçu, “Bundan sonrakiler hep kadrolu olacak” diye konuştu.

Okullar ne zaman açılacak?’
Çubukçu, “Okul öncesi için ne kadar kadro düşünülüyor?” sorusuna, “İlk etapta 10 bin civarındaki atamanın yaklaşık 8 binini okul öncesi eğitim için düşünüyoruz” yanıtını verdi. Bir gazetecinin “Okulların 28 Eylül 2009 tarihinde açılacağına ilişkin bazı söylentiler var. Bu konuda bir gelişme var mı?” sorusu üzerine Çubukçu, “Şu anda öyle bir şey yok, ama biliyorsunuz ki okulların açılışı da dahil her şey Bakanlar Kurulu’nda görüşülebiliyor. Şu anda böyle bir durum yok. 24 Eylül’de açılacak diyoruz” karşılığını verdi.  

Zaman
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2009 Perşembe 18:24:19
Güncelleme :20 Ağustos 2009 Perşembe 20:09:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?