16
Mayıs
2024
Perşembe
İNSAN KAYNAKLARI

4 çocuklu asgari ücretliye avantaj

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gelir Vergisi Kanununda yapılan değişiklikle, bekar bir asgari ücretli için asgari ücretinin yarısı; evli, 4 çocuklu ve eşi çalışmayan asgari ücretlinin kazandığı asgari ücretin ise tamamının vergi dışı bırakıldığını söyledi.

Erdoğan, evli, 4 çocuklu asgari ücretlinin yıllık avantajının 401 YTL yerine 861 YTL; bekar asgari ücretlinin ise 401 YTL yerine 506 YTL olacağını kaydetti.

Erdoğan, kadın iş gücü açısından çok önemli olan tekstil ve hazır giyim sektörünün temsilcilerinin, Hükümetten, ev kadınlarının el işlerini değerlendirebilmek konusunda ısrarla taleplerde bulunduklarını belirterek, getirilen düzenlemeyle, el sanatlarını kanuni korumaya aldıklarını kaydetti.

Bölgesel kalkınma adaletsizliğini, üretimi, istihdamı doğrudan ilgilendiren bir düzenleme daha yaptıklarını ifade eden Erdoğan, 49 ildeki işletmelerin teşviklerden yararlanabilmesi için, çalıştırmaları gereken işçi sayısını 30'dan 10'a düşürdüklerini ifade etti.

Yurtdışına çıkan bütün vatandaşları ilgilendiren bir değişiklik daha yaptıklarını ifade eden Erdoğan, "Bazı şeyleri burada söylüyorum ama yansımıyor" dedi.

Yurtdışına çıkış harcı hakkındaki kanun tasarısının bugün Genel Kurulda görüşüleceğini belirten Erdoğan, tasarının kanunlaşmasıyla, Türkiye Cumhuriyeti pasaportuyla yurtdışına çıkan bütün vatandaşların, bundan sonra 15 YTL harç ödeyeceğini kaydetti.

Yurtdışına çıkıştaki muafiyetleri de kaldırdıklarını belirten Erdoğan, "Daha önce 70 dolardan 70 YTL'ye düşürdüğümüz çıkış harcını 15 YTL'ye düşürüyoruz" dedi. Erdoğan, bu harç tutarlarının biletlere yansıtılacağını söyledi.

Bu uygulamayla ekonomiyi herhangi bir kayba da uğratmayacaklarını ifade eden Erdoğan, bu harçlardan elde edilen gelirleri son 2 aydır TOKİ'ye aktardıklarını söyledi. Erdoğan, "Harç miktarının düşürülmesi gelir kaybına yol açmayacaktır. Çünkü bizden öncekiler faiz borçlarını ödemek için, yamaları dikmek için bunu kullanmaya gayret ediyorlardı ama yama çok büyüktü, yetmiyordu. Bizim öyle bir derdimiz yok" diye konuştu.


aa
Yayın Tarihi : 6 Mart 2007 Salı 15:47:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?