16
Mayıs
2024
Perşembe
İNSAN KAYNAKLARI

60 bin kişiye istihdam

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, 2008 yılı içinde faaliyete girecek sanayi yatırımlarıyla 60 bin kişiye yeni istihdam sağlanacağını belirterek, bu yatırımların ekonomiye 3 milyar YTL’lik katkı sağlayacağını söyledi.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri, dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yapılırken, bütçe sunuş konuşmasını yapan Bakan Çağlayan, yatırımcılara altyapısı hazır planlanmış uygun yatırım ortamları sağlamak gerektiğini belirterek, 2008 yılı içinde 13 organize sanayi bölgesi ve 12 küçük sanayi sitesinin tamamlanarak hizmete sunulacağını kaydetti. Çağlayan, bu parseller üzerindeki tesislerle 60 bin kişiye yeni istihdam sağlanacağını ifade ederek, “Bu yatırımların ekonomiye sağlayacağı katma değerin, inşaat, makine ve ekipman dahil 2.5-3 milyar YTL olacağı hesaplanmaktadır” dedi.

Çağlayan, teşvik yasası çerçevesinde 54 ilde 4 bin 806 başvuru aldıklarını belirterek, bu başvurulardan bin 780’ine parsel tahsisi yapıldığını, 518’inde üretime geçildiğini, bin 262’sini ise proje ve inşaat aşamasında olduğunu anlattı. Çağlayan, üretime geçen tesislerde 23 bin 251 kişinin istihdam edileceğini kaydederken, faaliyete geçecek tesislerle 60 bin kişilik yeni istihdamın ortaya çıkacağını aktardı. Çağlayan, KOSGEB’in KOBİ’lere sağladığı desteklerle de 2 bin 308 işletmede 6 bin 633 kişiye iş imkanı sağlandığını anlattı. Çağlayan, Avrupa Yatırım Fonu ile birlikte oluşturacakları 200 milyon euro bütçeli bir fonla, KOBİ’lere finansman sağlanacağını söyledi.

E-İMZA İLE TASARRUF

Bakan Zafer Çağlayan, e-imza projesini de başlattıklarını belirterek, “Böylece 12 sayfa ve 48 imza ortadan kalkacak. 7 günlük başvuru süresi dakikalara inecek. Yılda bir milyon adet kağıt tasarrufu ortadan kalkacak” dedi.


70 firma CE belgesi aldı

ÇAĞLAYAN, Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) AB standartlarına tam uyum sağladığını belirterek, TSE’nin onaylanmış kuruluş olmasıyla eskiden CE işareti almak için ödenen ücretlerin 2 bin 500 YTL’ye düştüğünü kaydetti. Çağlayan, bir yıl içinde 70 firmanın CE işareti aldığını ifade etti. Rekabet Kurumu’nun yeni başkanı Nurettin Kaldırımcı da bütçe konuşmasında, kurumun önümüzdeki dönemdeki önceliğinin kartellerle mücadele olacağını belirtti.

ajanslar
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2007 Salı 12:23:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
IRMAK ARSLAN IP: 88.226.183.xxx Tarih : 9.11.2007 15:24:00

merhabalar ben işletme fakültesinden mezunum ama bu üniversitelerin kaderindenmi bilemiyorum fakat iş bulamamaktan yakınmaktayım.yei mezun oldugum için ve iş sahası dar bir ilde ikamet etiğimden dolayı iş bulamıyorum ama bu benim beceriksiz ve mesleğimi icra edemeyeceğim analamına gelmiyor nedense her iş veren iş tecrubesi olmayan kişiye hiç fırsat vermeden önünü kesiyo halbuki bir fırsat verseler kendimizi iş alanında nekadar başarılı olacağımızı kanıtlaya biliriz en azından ben kendime güveniyorum.tüm işsizlere bol şans.teşekkürler