22
Mayıs
2024
Çarşamba
İNSAN KAYNAKLARI

AB'nin 75 milyon göçmene ihtiyacı var

Dünya Bankası'na göre Avrupa Birliği ülkeleri 2050 yılında ekonomilerini ayakta tutabilmek için 75 milyon göçmene ihtiyaç duyacak.

Yeni üye ülkelerinin bu ihtiyacı karşılayamayacağına dikkat çeken Dünya Bankası, bu ülkelerin nüfusunun da azalacağını vurguluyor.

Dünya Bankası Avrupa Birliği'ne yeni üye olan ülkelerin de Avrupa'nın yaşlanan nüfusuna çare olamayacağını açıkladı. Dünya Bankası tarafından hazırlanan rapora göre Türkiye AB'nin işçi açığına çare olabilecek.

Bütün Doğu ve Orta Avrupa ülkelerinin 2050 yılına kadar nüfus düşüşü yaşayacağını öngören Dünya Bankası raporu, Avrupa Birliği'nin 2050 yılında ihtiyacı olan çalışan sayısını karşılamak için 75 milyon göçmene ihtiyacı olacağı tespitini yapıyor.

Ancak Dünya Bankası'na göre Avrupa bu kadar göçmen bulamayacak. Avrupa'nın 75 milyon göçmen ihtiyacının sadece 13.5 milyonunu karşılayabileceği tahmin ediliyor.

2 milyondan fazla Polonyalı'nın tam üyelik sonrası Avrupa ülkelerine çalışmaya gittiğine işaret eden Dünya Bankası, buna rağmen göçmen ihtiyacının bu ülkelerden karşılanmasının mümkün olmadığını savunuyor.

Dünya Bankası'na göre Avrupa'nın ihtiyaç duyduğu işgücü eski Sovyetler Birliği ülkelerinden karşılanacak.

ccn türk
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2007 Perşembe 10:02:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?