30
Mayıs
2024
Perşembe
İNSAN KAYNAKLARI

Akbank'ta şok işten çıkarma

Tüm dünyayı sarsan finansal krizin Türkiye'deki bankacılık sektöründe de etkilerini göstermeye başlıyor.
Hem holdingler hem de KOBİ'lerde işten çıkarmalar başlarken, "en sağlam sektör" olarak görülen bankalarda da hareketlilik başladı. İlk işaret beklenmedik bir şekilde, yıllardır kar rekorları kıran Akbank'tan geldi.
Edinilen bilgiye göre Akbank Cuma günü itibariyle yaklaşık 1.000 çalışanını kapının önüne koydu.
Gazeteport'un konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğu Akbank Genel Müdür Yardımcısı Hayri Çulhacı,"Konuyla ilgili olarak size bilgi veremem. İşten çıkarmaları doğru ya da değil diye bir şey söyleyemem" dedi. Yine Gazeteport'un ulaştığı Akbank İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Esra Bozkurt da, konuyla ilgili olarak açıklama yapmak istemediklerini söyledi.

EMEKLİLİĞİ YAKIN OLANLAR


Resmi olarak doğrulanmamış olmasına rağmen Gazeteport'a ulaşan bilgilere ve yorumlara göre Akbank'ın öncelikle emekliliğine kısa süre kalmış olan çalışanlarıyla yollarını ayırdığı, ayrıca yeni işe girmiş olan bazı çalışanlarıyla da yola devam etmeyeceğini açıkladığı ifade edildi.

Akbank'ın yollarını ayırdığı çalışanlarının bir kısmının işe alınmak üzere eğitimlerini sürdürmekte olan MT'ler olduğu da vurgulanıyor.
Akbank'ın işten çıkardığı çalışanların bir bölümünün genel müdürlük personelinden, önemli bir kısmının ise şubelerden olduğu bildiriliyor.

Sayının 1.500'e kadar çıktığına dair iddialar da sıcaklığını korurken, yeni işten atılmaların da olabileceği kaydediliyor.

Ayrıca, Akbank'ın kariyer sitelerinde bundan önce verdiği ilanların da pasife dönüştürüldüğü görülüyor.

Bankanın şu an için yeni işe alımları da tamamen durdurduğu belirtiliyor. Akbank, 2000 krizinde dahi eleman çıkarma yoluna gitmeyi tercih etmemişti.
Bankanın dokuz aylık bilançosunda da karlılık oldukça yüksek durumdaydı.

İşten çıkarma haberiyle ilgili olarak detayları Gazeteport Akbank yöneticilerinden gelen açıklamalarla birlikte sizlerle paylaşmayı sürdürecek.

Gazeteport.com
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 10:21:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
akbank karabank IP: 78.177.230.xxx Tarih : 21.11.2008 17:40:45

www.karabank.cjb.net adresine giriniz. Burada akbankın işten çıkarılması üzerine mesaj defterinize fikirlerinizi yazın. Mesaj defteri imza niteliğinde olsun ve tüm türkiye bunu duysun hatta hukuka bile bu veriler yansıtılsın. Ayrıca sitede chat odası bulunmakta olup birebir fikir tartışmasıda yapabilirsiniz