19
Mayıs
2024
Pazar
İNSAN KAYNAKLARI

Altı banka 2 bin 500 personel aldı

Küresel kriz otomotiv ve tekstil sektörü başta olmak üzere birçok sektörden firmanın işçi çıkarmasına ve üretime ara vermesine yol açmıştı. Krizin türk bankacılık sektöründeki etkisi ise sınırlı kaldı; hatta krizin ağırlaştığı eylülden beri 6 banka toplam 2.435 yeni personel aldı.

Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası'nın (Basisen) Başkanı Metin Tiryakioğlu, krizin finans kökenli olmasına rağmen Türkiye'deki bankaları fazla vurmadığını ve şu aşamada Akbank dışında sektörde büyük ölçekli bir işten çıkarmanın olmadığını belirtti.

Bankacılık sektörünün 2001 yılında on binlerce kişinin işten çıkarılması deneyiminden ders aldığını söyleyen Tiryakioğlu, "Ancak krizin bankaların çalışan sayısına etkisini görmek için 2009'un ilk 5-6 ayını beklemek lazım. Reel sektördeki gelişmelere bağlı olarak çıkarmalar yaşanabilir. Özellikle bankaların gecikmiş alacaklarının belli bir oranın üzerinde büyümesi böyle bir olumsuzluk oluşturabilir." dedi. Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre Eylül 2008'de Türkiye'de toplam banka çalışanı sayısı 170 bin 425'ti. İstanbul, Reuters

Zaman
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 18:33:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?