16
Mayıs
2024
Perşembe
İNSAN KAYNAKLARI

Anadolu öğretmen liselerine nakil

Merkezi sınavla (Ortaöğretim Kurumları Sınavı) öğrenci alan resmi okullardan Anadolu öğretmen liselerine nakil yapılabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Anadolu Öğretmen Liseleri Yönetmeliği'nde değişiklik yapılarak, nakil işlemleri yeniden düzenlendi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren yeni yönetmeliğe göre, öğrenci nakilleri diğer liselerde olduğu gibi nakil olmak istenilen okulda öğrencinin aynı sınıf ve alanında boş kontenjan bulunması ve giriş puanının bu okulda aynı yılda kayıt yaptıran giriş puanı en düşük öğrencinin puanından az olması şartıyla puan üstünlüğü esasına göre yapılacak.

Merkezi sınavla öğrenci alan resmi ortaöğretim kurumları ile askeri lise ve polis kolejlerinin 9. sınıfında olan veya 10. sınıfa geçmiş bulunan öğrencilerin bu okullara nakli, aday gösterilmiş olmak şartıyla belirli hükümler doğrultusunda ders yılı başlamadan yapılacak.

Resmi ve özel diğer ortaöğretim kurumlarından Anadolu öğretmen liselerine nakil yapılamayacak.

Nakiller ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavlarının başlangıç tarihinin 5 gün öncesinden, sınavların bitimine kadar olan süre dışındaki zamanlarda yapılacak.

Nakil başvuruları, öğrenci velisi tarafından öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne yapılacak.

Nakli uygun bulunan öğrencilerin tasdiknameleri, bildirim yazısının öğrencinin kayıtlı bulunduğu okul müdürlüğüne giriş tarihinden itibaren bir hafta içinde düzenlenerek dosyaları ile birlikte nakledildikleri okula gönderilecek.


aa
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2007 Perşembe 11:17:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?