16
Mayıs
2024
Perşembe
İNSAN KAYNAKLARI

Arıoğlu'nun yerine kim geliyor?

Gelir İdaresi Başkanı Osman Arıoğlu yıl sonunda görevinden ayrılmayı planlarken yerine kimin geçeceği konuşulmaya başladı.


Gelir İdaresi Başkanı Osman Arıoğlu yıl sonunda görevinden ayrılmayı planlarken yerine kimin geçeceği konuşulmaya başladı. Mahmut Vural'dan sonra ÖİB Başkanı Metin Kilci'nin kardeşi Mehmet Kilci'nin adı ortaya atıldı.

Gelir İdaresi Başkanlığı kurulduğu günden bu yana atama krizlerini bir türlü aşamıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı'na getirilmek istenen Osman Arıoğlu'nun atama kararnamesi geçmişte 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den geri döndü ve böylece idarede vekil dönemi başladı. Arıoğlu, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan tarafından başkan yardımcılığına atanarak başkanlığı vekâleten götürdü.

Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olmasıyla beraber, vekâleten atamalar asaletene dönmeye başladı. Arıoğlu'nun atama kararnamesinin de eylülün sonlarında Gül'e gönderildiği söyleniyor. Ancak son söylentilere göre Arıoğlu, asaleten atansa da bu yılın sonlarında görevinden ayrılmayı planlıyor. Durum böyle olunca da yerine kimin geleceği konusu kulisleri hareketlendirdi.

Kilci maliye müfettişi

İlk aday Hesap Uzmanları Kurulu Başkanı Mahmut Vural. İkinci ve yeni isim ise Mehmet Kilci. Kilci, Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci'nin kardeşi. Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı yaptı ve oradan da Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı olarak Ankara'ya geldi.

Kilci'yi devletin en üst düzey makamının da istediği kulislerde dolaşıyor. Çünkü Kilci Ailesi Kayserili. Ama Mehmet Kilci maliye müfettişi. Unakıtan ise hesap uzmanı. Maliye'de uzun zamandır hesap uzmanlarının hâkimiyeti var. İsimler ve atanma şanslarına ilişkin veriler böyle. Kimin yeni başkan olacağını bir süre daha bekleyip göreceğiz.

Referans
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2007 Cumartesi 14:01:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?