31
Mayıs
2024
Cuma
İNSAN KAYNAKLARI

Arkeologlara iş vaadi

Viyana'da Efes Müzesi 30. kuruluş yılı kutlamalrına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'deki işsiz arkeologlara iş vaadinde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Viyana'daki Efes Müzesi'nin 30. kuruluş yıldönümü nedeniyle katıldığı programda, işsiz arkeologlara iş vaadinde bulundu.

Bakan Günay, "Kazılarımızın sayısını çoğaltmaya çalışıyoruz. Sürelerini uzatmaya çalışıyoruz. Daha çok yerde kazılar yapmaya çalışıyoruz. Sadece devletin gücü bütün Türkiye'deki kazıları ekip olarak yapmaya yetmez. Özel sektörü de bu konuda sponsor olmaya davet ediyoruz" dedi.

"Türkiye'de arkeoloji okuyanlar, işportacılık ve çaycılık işleriyle
uğraşırken, Avusturyalı arkeologlar gelip Efes'te çalışıyorlar" şeklindeki eleştirileri yanıtlayan Günay, "Haksız bir yorum. Dünyanın her yerinde ülkeler birbirlerinin topraklarında izinli bir şekilde kazılar yapıyor.

Arkeolog arkadaşların arasında iyi yetişmiş olanlar için çeşitli sınavlar açılıyor. Özel ve kamu kesiminde Turizm Bakanlığı olarak sınavlar açıyoruz. Bize başvururlarsa yetenekli arkadaşlarımızı işe alıyoruz" diye konuştu.

Avusturya Bilim ve Araştırma Bakanı Dr. Johannes Hahn da bu yöndeki yorumlar karşısında Bakan Günay'ı destekleyerek, "Türkiye'deki arkeoloji kazılarında çalışacak arkeologlar için sponsor olmayı destekliyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 11:40:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?