16
Mayıs
2024
Perşembe
İNSAN KAYNAKLARI

Astsubaylara subaylık yolu

Subaylık eğitimini başarıyla bitiren astsubaylar, teğmen olarak atanacak. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan, 5589 sayılı "Türk silahlı Kuvvetleri Personel Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"a göre, kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca belirlenen esaslar dahilinde yapılacak subaylık nosyonu kazandırma eğitimini başarıyla bitiren astsubaylar, bitirdikleri tarihten geçerli olarak teğmen olacaklar.

Bu personelin subaylık atamaları, hangi tarihte olursa olsun, kademe ilerlemesi veya üst rütbeye yükselmelerine esas olacak atamada, aynı takvim yılının 30 Ağustos tarihi esas alınacak. Ancak, 30 Ağustostan sonra subay olarak atananlara, bu işlemden dolayı geriye doğru maaş, maaş farkı ve diğer özlük hakları verilmeyecek.

Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce astsubaylıktan subaylığa geçiş için yapılan seçme sınavını kazanan astsubaylar için, bu kanunla yapılacak değişiklikten önceki uygulamalara devam edilecek.

Askeri dalgıç ve kurbağa adamlar

Askeri dalgıç ve kurbağa adamların aylık dalış tazminatı ve hizmet sürelerinin onaylanması, kuvvet komutanlıklarının yanı sıra Jandarma Genel Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılabilecek.


Resmi Gazete'de yayımlanan, 5590 sayılı “Uçuş, Paraşüt, Denizaltı, Dalgıç ve Kurbağa Adam Hizmetleri Tazminat Kanunu ve 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”a göre, dalgıç ve kurbağa adamların aylık dalış tazminatı ve hizmet sürelerinin onaylanması, kuvvet komutanlıklarının yanı sıra Jandarma Genel Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılabilecek.

Silahlı Kuvvetlerde uçucuların, paraşütçülerin ve denizaltıcıların bu hizmetlerini yapacakları uçak ve gemi ihtiyaçları da kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından saptanacak.









aa
Yayın Tarihi : 7 Mart 2007 Çarşamba 10:23:56
Güncelleme :7 Mart 2007 Çarşamba 10:34:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?