22
Mayıs
2024
Çarşamba
İNSAN KAYNAKLARI

Bardakoğlu: Dinle siyaset ayrı eksende

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, 6 bin civarında sözleşmeli din görevlisi alınacağını belirtirken, din ile siyasetin her zaman ayrı eksende tutulduğunu ifade etti.

Personel içi eğitim seminerine katılmak için Bartın'a gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Vali İsa Küçük ve Belediye Başkanı Ahmet Altıntel'i makamında ziyaret etti. Prof. Dr. Bardakoğlu, son günlerde yaşanan terör olaylarını değerlendirirken, basın mensuplarının da sorularını cevapladı. Türkiye'de 10 bin camide kadro ve din görevlisinin olmadığını belirten Bardakoğlu, "Allah nasip ederse bu yıl içerisinde 6 bin din görevlisini sözleşmeli olarak işe alacağız. İşe alınacak olan din görevlilerini bilhassa köy ve mezralardaki camilere almayı düşünüyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak kanun tasarımız vardı. Meclis'te tüm partilerin ortak temennisiyle geçti" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, son zamanlarda artan terör olaylarıyla ilgili olarak eski günlere oranla daha fazla endişe duyduklarını kaydetti. Prof. Dr. Bardakoğlu, "Bu topraklarda asırlarca hiçbir etnik ayırım yapmaksızın, hiçbir din ayırımı yapmaksızın, herhangi ayrışım ve bölünmeye fırsat vermeksizin milletçe, birlik ve beraberlik içinde yaşadık, birbirimizi sevgi ve saygıyla karşıladık. Bu terör acısını paylaşırken, tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Terör sadece Türkiye'nin değil, dünyanın başının belasıdır. Polis, asker ve görevlilerimizin Allah yardımcısı olsun. Birlik ve beraberlik içinde bugünlere geldik. Her bölgeden insanımızın şehit düştüğünü görüyoruz. Vatanı müdafaa ederken, bölge, din ayrımı yapmadık. Yapılırsa bu vebaldir. Terör insanlık suçudur. Dinen de affedilmeyecek bir suçtur. Daha da güçlenerek birlik ve beraberliğimiz artacak. Ancak eskiye göre kaygımız ve endişemiz daha fazla artmaktadır" diye konuştu.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Bardakoğlu, din ve siyasetin mutlaka ayrı tutulması gerektiğini söyledi.

DİN SİYASETİN DIŞINDA OLMALI

Bir gazetecinin, "Sol partilere oy atmak günah mı?" sorusunu gülerek yanıtlayan Bardakoğlu, "Siyaseti, günah sevap ekseninde ele alamazsınız. Siyaset ayrı mecrada yürür. Din siyasetin dışında olmalı. Siyaseti günahla sevapla değerlendirmemek gerekir. 4 yıllık görev süresi içerisinde siyasi tartışmaların konusu olmadık. Diyanet konusu olduğunda din ve diyanet bizim konumuz diyerek çözüme kavuşturdular. Diyanet, laiklik ve ülkenin temel ilkelerini gözeterek yapılmalı ve dinin dışında kalmalı. Siyaseti, ticareti, ayrışmayı ve bölüşmeyi, cami ve din işlerinin dışında tutmanın sorumluluğunu taşıyoruz. Din toplumun ortak değeridir. Din bağını hizmete sunmayı hedefledik. Siyasetin dışındayız. Siyaseti camiye sokmadık" şeklinde konuştu.

Din görevlilerinin köylerinde temizlik ve halkın mutluluğu için çaba göstermesi gerektiğini de belirten Bardakoğlu'na Vali Küçük tarafından Amasra'da el işlemeleriyle yapılan fincan takımı, Belediye Başkanı Altıntel tarafından da çeşitli hediyeler verildi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2007 Cumartesi 13:05:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?