30
Mayıs
2024
Perşembe
İNSAN KAYNAKLARI

Belediye işçilerine % 20 zam!

Çubuk Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında yapılan toplu sözleşme, 3. oturumda sonuçlandı. Buna göre işçilere ilk 6 ay yüzde 5, ikinci 6 ay için yüzde 5 ve sosyal yardımlarla birlikte yüzde 20 zam verildi.

Çubuk Belediyesi'nde yapılan anlaşmaya Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, Hizmet İş Sendikası Ankara 2 No'lu Şube Başkanı Ramazan Aktaş, Şube Sekreteri Cafer Kurt, Çubuk Belediyesi Çalışanları Baş Temsilcisi Ahmet Tufan, Yazı İşleri Müdürü Hikmet Metin ve Muhasebe Müdürü Osman Bal katıldı. Yapılan sözleşme sonucunda birinci 6 ay için yüzde 5, ikinci 6 ay için yüzde 5, sosyal yardımlarda da yüzde 20'e varan artışla ortalama olarak yüzde 20 zam verildi. İkinci yıl için enflasyon oranında artış yapılacak.

Sözleşmeden Çubuk Belediyesi'nde çalışan 242 işçi yararlanacak. Hizmet İş Sendikası Ankara 2 No'lu Şube Başkanı Ramazan Aktaş, bu sözleşmenin Ankara'da örnek teşkil edecek bir sözleşme olduğunu belirterek, "Onun için Belediye Başkanımıza işçilerimiz adına teşekkür ediyoruz. İşçi arkadaşlarımıza hayırlı olsun. Ayrıca tüm işçi arkadaşlarımızın 1 Mayıs işçi bayramını kutluyoruz" dedi.

Sendikacı arkadaşlarla işçiler arasında güzel bir anlaşma sağladıklarını kaydeden Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, "İşçilerimiz vermiş olduğumuz bu zammın fazlasını hak etmekte, ancak imkanlarımız ölçüsünde en iyisini vermeye çalıştık. Geçtiğimiz ay işçilerimize bir ikramiye verdik. Mayıs ayı içerisinde de bir ikramiye sözü veriyorum. Sendikacı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İşçilerimiz için hayırlı olsun" dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 11:36:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?