29
Mayıs
2024
Çarşamba
İNSAN KAYNAKLARI

Belediyede toplu sözleşme sevinci

Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçe Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Elbistan Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında birkaç aydır devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri mutlu sonla noktalandı. Belediye Başkanı Abdullah Paksoy ile Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Ahmet Sert, Paksoy'un makamında düzenlenen törenle sözleşmeyi imzaladı.

Belediye Başkanı Paksoy, her dönem işçilere ve sendikaya anlayışla yaklaştıklarını ifade ederek, "Türkiye’nin ekonomik koşulları ortada. Ancak her şeye rağmen belediyemize her koşulda en iyi hizmeti vermeyi ilke edinen Hizmet-İş’e bağlı arkadaşlarımıza beklentiler içinde katkı sağladık. 2 yıllık sözleşmede ilk yıl için yüzde 8, ikinci yıl için de memur maaşlarına yapılacak zam oranında artış sağlayacağız. Bu anlaşmanın Elbistan Belediyesi'ne ve Hizmet-İş'e hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

167 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imza töreninde son noktanın memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Ahmet Sert de, “Yaptığımız görüşmelerde hem belediyemizin hem de işçi arkadaşlarımızın menfaatlerini gözettik. İşçi maaşlarımızda en yüksek ücret bin 150 YTL, en düşük ücret ise bin 140 YTL oldu. Yapılan görüşmeler sonrasında 2 yıllık anlaşma yaptık. Bu anlaşmanın her iki taraf için de iyi olduğu düşüncesindeyim. Ayrıca, Elbistan Belediyesi bizlere anlayışla karşılık verdi. Üstelik yapılan ödemelerde bizler hiç sıkıntıda kalmadık. Bu düşünce ve işçilerin maaşlarının ödenmesine yönelik çabalarından dolayı Başkan Paksoy’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sözleşmenin imzalanmasının ardından Sendika Başkanı Sert, Belediye Başkanı Paksoy’a çiçek verdi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 17:28:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?