27
Mayıs
2024
Pazertesi
İNSAN KAYNAKLARI

Bu parkta 800 kişi iş bulacak

Teknopark’a 18 milyon dolar yatırdı

Avea, 18 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiği Avea Teknopark projesi ile 700-800 kişiye iş olanağı sağlayacak. Avea CEO’su Cüneyt Türktan, "Ar-Ge çalışmalarıyla dışa bağımlılığımız azalıyor" dedi.


TÜRKİYE’nin en büyük GSM operatörlerinden Avea, 18 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiği Avea Teknopark projesi ile 700-800 kişiye iş olanağı sağlayacak. Ümraniye’de 17 bin metrekare alan üzerine kurduğu Teknopark’ta 3G’ye yönelik ürün ve servisler geliştirerek Ar-Ge çalışmalarına hız verecek. Altyapı yatırımları ile hem Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamayı, hem de daha çok aboneye daha kaliteli hizmet vermeyi amaçladıkların ifade eden Avea CEO’su Cüneyt Türktan, son 4 yılda gerçekleştirdikleri 1.3 milyar dolarlık altyapı yatırımları sayesinde hizmet kalitesini her geçen gün daha da artırdıklarını söyledi.

Dışa bağımlılık azalıyor

Cüneyt Türktan, şöyle devam etti: "Ar-Ge çalışmalarıyla dışa bağımlılığımız azalırken yeni istihdam, bilgi birikimi ve teknoloji yaratılmasına olan katkılar artacak. Hızla gelişen telekomünikasyon sektöründe günden güne ihtiyaçlar da teknolojiye odaklandı. Teknopark’ta abonelerin gelecekteki ihtiyaçları için bugünden çözümler üretiyoruz. Türkiye’nin teknoloji üssü olması amacıyla tasarladığımız bu merkezde bir yandan geliştirdiğimiz ürün ve hizmetlerle teknolojiye ve sektör gelişimine hizmet ederken, diğer yandan da abonelerimizin hayallerini gerçekleştirecek olmanın heyecanı ve mutluluğunu şimdiden yaşıyoruz."

3G’de önemli adım

Özellikle 3G servislerinde çok önemli adımlar atacaklarını ifade eden Türktan şöyle devam etti: "Bütün Türkiye’yi kontrol altında tutan bir merkezi sistemimiz var. Teknoloji merkezindeki çalışanları da buraya taşıdık. Güneşli’de artık sadece altyapı ve müşteri hizmetleri kaldı. Ar-Ge merkezi yeni kurduk. Hedefimiz bin 100 kişiye ulaşmak. Bilişim teknolojisi tarafında da yeni mühendis arkadaşlar alıyoruz. Üçüncü jenerasyonda (3G) 500 kişiye ulaşma hedefimiz var."

ADSL ve mobil tamamlayıcı

Projelerde farklılık yaratmaya çalışacaklarını, özellikle 3G ile birlikte farklı projeleri bulunduğunu dile getiren Türktan konuşmasını şöyle sürdürdü: "3G geldikten sonra TTNet ile internet paketi çalışmalarımız olabilir. ADSL ve mobil tarafın birbirini tamamlayıcı olduğunu düşünüyoruz. Onun için sinerji çalışmalarımız var. Birlikte paket yapmak ise rekabet kurallarına bağlı. Tek bir faturada her şeyin olması, ev, iş mobil, ADSL, mobil internetin olması da rekabet hukukuna bağlı."

Akıllı ve yeşil teknoloji merkezi

AVEA Network’ten sorumlu Direktör Kemal Erman, Teknopark binası ile ilgili şu bilgileri verdi:

Avea Teknopark’ta Ar-Ge merkezi, teknoloji grubu, network santralleri, bilgi işlem merkezi ve katma değerli servis bölümleri bulunuyor.

Isıtma, soğutma çalışmaları, hava kalitesi, otomatik ölçümler yapılar optimize ediliyor, bina aydınlatması da gün ışığı ve mesai saatleri göz önüne alınarak bilgisayar ile kontrol ediliyor.

Bina güvenliği 162 adet kapalı devre kamera sistemi ile destekleniyor.

Teknopark’taki teknoloji kontrol merkezi ise Türkiye’nin her noktasındaki baz istasyonu ve Avea santralları ile bağlantı sağlayarak tüm şebekeyi 7 gün 24 saat gözlem altında tutuyor.

 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 22:03:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?