19
Mayıs
2024
Pazar
İNSAN KAYNAKLARI

Çalışanları da kıta değiştirdi

Doğuş Oto, çalışanını da Anadolu yakasına taşıdı

Doğuş Otomotiv, Maslak’taki genel merkezini Gebze Şekerpınar’a taşıdı. Taşınma sürecinde çalışanların da fikirlerine başvuran, onları da bu sürece dahil eden Doğuş Otomotiv, evini Avrupa yakasından Anadolu yakasına taşımak isteyenlere sıfır faizli kaynak ayırdı, mesai saatlerini çalışanların isteğine göre yeniden düzenledi.


Doğuş Otomotiv, Maslak’taki merkez binasını Aralık ayında lojistik ve eğitim binalarının da yer aldığı Gebze Şekerpınar’a taşıdı. Hem daha geniş bir ofis ortamında çalışabilmek hem çalışanların yüzde 67’sinin Anadolu yakasında ikamet etmesi hem de lojistik merkezinin aynı yerde olması bu kararın alınmasında etkili oldu. Taşınma ile daha önce Maslak’ın yanı sıra Mecidiyeköy, Kartal gibi İstanbul’un çeşitli yerlerine dağılmış birimler de tek çatı altına toplanmış oldu. Şu anda 625 kişinin çalıştığı yeni merkeze 7 milyon YTL yatırım yapıldı.



Gebze şehre uzak olduğu için evini Avrupa yakasından Anadolu yakasına taşımak isteyenlere 6 aylık sıfır faizli geri ödemeli kaynak ayrıldı. Şimdiye kadar taşınmak için başvuru yapanların sayısı 6. Bunun ilerleyen günlerde bir miktar daha artması bekleniyor. Şimdiye kadar sadece 6 kişi olmasının ise nedenlerinin ise çalışanların yarısından fazlasının Anadolu yakasında ikamet etmesi, Avrupa’da ikamet edenlerin bir kısmının evlerini taşımadan önce yeni ofise gidiş-gelişin nasıl olduğunu deneyimlemek istemeleri ve mesai saatlerinin yeniden düzenlenmesi olduğu düşünülüyor.

Taşınma için 100 öneri geldi

Gebze şehre uzak olduğu için taşınma konusu gündeme geldiğinde çalışanların da fikirlerine başvuruldu. Inranet üzerinde çalışanların fikir ve önerilerini alan Doğuş Otomotiv’e sırf taşınmayla ilgili 100’e yakın öneri geldi. Öneriler gerekli departmanlar tarafından değerlendirilip kimisi hayat geçti kimisi elendi.

Doğuş Otomotiv CEO’su Ali Bilaloğlu, taşınma işlemini gayet profesyonelce yaptıklarını söylüyor: "Elemanları maksimum seviyede işin içine aldık, gerek iknada gerek fikir alma konusunda, gerekse sürecin parçası olmaları konusunda. Biz karar verdik, hadi şuraya gidiyoruz demedik. Onları taşınma konusunda yakından bilgilendirdik, farklı toplantılarda avantajlarını, dezavantajlarını paylaştık. Büyük bir değişim tabii ki, şu ana kadar taşınmadan dolayı şirketi terk eden 10 civarında kişi oldu. Onlar da çok uzak noktalarda oturanlar. Terk edenlere de bir danışmanlık şirketiyle outplacement konusunda yardımcı olduk, nasıl iş başvurusu, iş görüşmesi yapılacağını anlattık, hatta belirli bir süre için ofis tahsis ettik."

Trafiğe göre mesai

Taşınmayla birlikte mesai saatleri de 08.00-17.00’ye çekildi. Bu bağlamda şirket intranetinde anket düzenlendi; çalışanların en çok oyladığı mesai saatleri yeni faaliyet binasında uygulanmaya başlandı. Ankete katılanların yüzde 67’si, 08.00 - 17.00 yanıtını verdi.

Taşınmadan önce işyerine eczane, pastahane gibi en yakın yerleri gösteren bir bilgilendirme kılavuzu hazırlandı ve tüm çalışanlara dağıtıldı.

Araç kullananlar, daha uzun yok kat edeceğinden kendilerine güvenli araç kullanma kılavuzu dağıtıldı. İlkbaharda güvenli sürüş eğitimlerinin de verilmesi gündemde.

Gün içinde şehir merkezine ve alışveriş merkezi Viaport’a servisler konuldu.

Merkez binanın tam karşısında kalan lojistik ve eğitim binasında bulunan yemekhaneye çalışanların güvenli bir şekilde ulaşabilmeleri için iki taraf birbirine köprü ile bağlandı.
Yeni merkezde serbest cuma uygulamalarına da geçildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 02:59:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?