19
Mayıs
2024
Pazar
İNSAN KAYNAKLARI

Carrefour 1500 kişi alacak

İstanbul Bahçelievler’de yeni bir alışveriş merkezi açmaya hazırlanan Carrefour’un Genel Müdürü Guillaume Vicaire, yıl sonuna kadar toplam 60 mağaza açacaklarını açıkladı. Şu ana kadar bunun 28’ini açtıklarını belirten Vicaire, “Bu yıl 1500 kişiye ek istihdam olanağı sağlayacağız. Önümüzdeki 3 yılda 7 bin ek istihdam yaratarak mağaza sayımızı 300’ün üzerine çıkaracağız” dedi.

Fransız perakende devi Carrefour, Sabancı ile birlikte faaliyet gösterdiği Türkiye’de yatırımlarına devam ediyor. Halen 7 bin 500 çalışan ve 175 mağazaları bulunduğunu açıklayan CarrefourSA Genel Müdürü Guillaume Vicaire, “Organik büyümenin yanı sıra süpermarket zincirlerini satın almaya devam ederek, yıl sonuna kadar 60 yeni mağaza daha açmış olacağız. şu ana kadar 28’ini açtık” dedi. Vicaire, “Böylece bu yıl 1500 kişiye ek istihdam olanağı sağlayacağız. Önümüzdeki 3 yılda 7 bin ek istihdam yaratarak çalışan sayımızı ikiye katlamayı ve 2011’de mağaza sayımızı 300’ün üzerine çıkartmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

1 milyar dolar yatırım

Bugüne kadar Türkiye’de 1 milyar doların üzerinde yatırım yaptıklarını aktaran Vicaire, şunları söyledi: “Her bin kişiye düşen modern perakende alanının Türkiye’de 60, İtalya’da 170, Fransa’da ise 230 metrekare. Modern ticaret yapan 50’den fazla firma var. Bu firmaların ilk 3’ü bu pazardan sadece yüzde 20 pay alıyor. Dolayısıyla satın almalar ve birleşmeler olabilir.”

En iyi rakamlar Türkiye’de

Türkiye’deki faaliyetlerinin küresel krizden etkilenmediğini anlatan Vicaire, bu konuda şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu krizin 2001’de yaşanan krize göre çok büyük farkları var. 2001’deki krizde tüm tüketim kalemlerinde bıçak gibi bir kesilme yaşanmıştı. Bu krizde ise sistem ciddi şekilde direndi, gıda sektöründeki büyüme aynı şekilde devam etti. Tüm Avrupa ülkeleri içinde ilk 6 ayda Türkiye gıdada en iyi rakamları elde eden ülke oldu. İlk yarıda yüzde 8-10 arasında bir büyüme yaşandı.”

200 milyon Euro ihracat

CarrefourSA’nın, Türkiye’den 60 milyon Euro’su sadece tekstilden olmak üzere, toplam ise 200 milyon Euro’luk ihracat yaptığını belirten Vicaire, bugünlerde Fransa pazarına odaklandıklarını açıkladı. Vicaire, Fransa’daki Türkiye sezonu (Saison de la Turquie) çerçevesinde bu yıl Carrefour’larda Türk ürünleri özel etiketlerle işaretlenerek satışa sunulacağını söyledi.

Arsaya karşılık 6 kamu hizmet binası yaptı

AĞUSTOS ayında CarrefourSA Bahçelievler Alışveriş Merkezi’nin açılışını yapacaklarını belirten CarrefourSA Genel Müdürü Guillaume Vicaire, alıx veriş merkezini kurdukları araziye ilişkin sorulara şu yanıtı verdi: “Bahçelievler’deki arsa daha önce Hazine’ye aitti. Oraya girişimizle beraber arsa kıymet kazandı. Biz de arsa karşılığında 6 adet yeni kamu binası yaparak Bahçelievler Belediyesi’ne teslim ettik. Alışveriş Merkezi’ne yapmış olduğumuz yatırım, belediye’ye yapmış olduğumuz kamu binaları ile birlikte toplam 105 milyon TL’yi buldu.”

Bahçelievler’de AVM inşa etti , yatırım 110 milyon TL’yi buldu

6 bin 500 metrekarelik belediye hizmet binası.
7 bin metrekarelik vergi dairesi binası.
6 bin 500 metrekare hükümet konağı.
7 bin metrekare Kamu Sağlığı Hastanesi.
700 metrekare belediye toplantı salonu.
Belediye teknik hizmetler binası deprem güçlendirmesi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına da toplam 16 bin metrekare altgeçit ve bağlantı yolları inşası.
Merkezin inşaatı sırasındaki zemin hareketi sebebiyle hasar gören İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’ne
2 bin 416 metrekare alanında
yeni hastahane binaları.
Bunların yanı sıra 7.5 milyon TL’lik ek bütçe alışveriş merkezinin giriş ve çıkış yol çalışması için ayrıldı.
Ayrıca 5 milyon TL’lik ek bütçe yeni bir hastahane bloku için ayrıldı.
Böylece hastane ile birlikte 110 milyon lirayı bulan toplam yatırım tutarı, son çalışmaların da tamamlanmasıyla 117.5 milyon lirayı bulacak.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 13:38:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?