16
Mayıs
2024
Perşembe
İNSAN KAYNAKLARI

Çayla neden aday oldu?

TÜRSAB seçimlerine yaklaşırken adaylarda belirmeye başladı. İşte Ulusoy'a güçlü rakip...

TÜRSAB başkan adaylarından İskender Çayla İstanbul Galatasaray'da St. Antuan Kilisesi'nin kompleksi içinde bulunan tarihi evinde basın mensuplarını ağırladı. Yaklaşık 30 gazetecinin katıldığı akşam yemeği ve basın toplantısında İskender Çayla, TÜRSAB yönetiminde geldiklerinde ekip arkadaşlarıyla yapacaklarını anlattı ve soruları cevaplandırdı.

İskender Çayla konuşmasında, “Biz son dakika pazarlıklarına asla girmeyeceğiz “ diyerek 10 ile 11 Kasım tarihlerinde düzenlenecek TÜRSAB'ın 18. Olağan Genel Kurulu'nda, yönetim için aday göstereceği arkadaşlarını, 22 Ekim Pazartesi günü Harbiye Askeri Müze'de saat: 19.30'da düzenleyeceği gecede tüm sektöre ve kamuoyuna tanıtacağını bildirdi.

10 - 11 Kasım 2007 tarihinde yapılacak TÜRSAB 18. Olağan Genel Kurulunda aday olduğunu yineleyen Çayla, Başaran Ulusoy'un önce aday olmayacağını açıklaması, sonrada aday olduğunu söylemesini eleştirdi. Ulusoy'un TÜRSAB'a tekrar aday olma nedenini Çayla şöyle açıkladı, "Başaran Ulusoy, 22 Temmuz Genel seçimlerinde siyasete girmeyi düşünüyordu. Onun için aday olmayacağım demişti. Ama kimse kendisini siyasete davet etmeyince o da geri döndü" dedi.

İspanyol eşi Maria Dolores'la birlikte gazetecileri ağırlayan Çayla, TÜRSAB'a başkan olursa yapacaklarını şöyle anlattı;

"Dünya Turizm Örgütü'ne göre Türkiye; dünyadaki en önemli 16 destinasyon arasındadır. Türkiye, önümüzdeki 20 yıl içerisinde dünyada en çok ziyaret edilen ilk 5 destinasyon arasında yerini almalı ve turizm gelirlerini de artırarak, dünya turizm pazarındaki payını yüzde 3'lerin üzerine çıkarmalıdır. Turizmde sahip olduğumuz rekabet avantajı ve gelişme potansiyeli başka hiçbir sektörde olmadığı kadar güçlüdür. Türkiye, kendine özgü markaları ile Akdeniz çanağında yer alan Fransa, İspanya ve Yunanistan'dan çok daha fazla avantaja sahiptir. Doğal ve tarihi değerlerimiz, derin izler bırakmış Anadolu Uygarlıkları benzersizdir. Kendi markasını yaratmak için ülkemiz bize bütün olanakları sunmuştur. O halde en özgün markayı yaratmak hedefi de bizlere düşmektedir. Bölgesel tanıtım ve ürün çeşitliliğini öne çıkartmamız gerekmektedir.

YÖNETİM KURULUMUZ BELLİ

İskender Çayla, 18 kişilik yönetim kuruluna girecek 7 ismi gecede açıkladı. İşte o isimler... Hello Seyahat Acentası kurucu ortağı Emin Çakmak, Bursa'dan Selam Tur kurucu ortağı Hasan Erdem, İzmir'den Si-Yes Turizmin sahibi Ayla Türkay, Bodrum'dan Gündüz Travel'in sahibi Gündüz Nalbantoğlu, Marmaris'ten İnshore Travel Genel Müdürü Nurcan Dağ, Fethiye'den Kartaca Turizm'in Genel Müdürü Fatih Günay.

ÇAYLA NEDEN ADAY OLDU?

22 yıldır seyahat acentası işiyle uğraştığını belirten Çayla neden aday olduğunu şöyle açıkladı;

"Yıllardır, turizmin değişik bölümlerinde çalışan, sorunlarıyla uğraşan, çözüm üreten insanlarız. Türk turizminin gelişimini, büyümesini, yaygınlaşmasını ve Türk Toplumuna, Türk Ekonomisine katkılarını hep birlikte yaşıyoruz. Toplumsal sorumluluk bilinciyle, Türkiye'miz için bu en önemli sektöre biz ne ekleyebiliriz düşüncesiyle, Türk Turizminin önünün daha da açılması, kaliteyi, uzmanlaşmayı, bölgesel ve ulusal tanıtımı, teknolojik gelişmeyi, global eğilimleri izleyen, yönlendiren, üyelerine sunan bir TÜRSAB için aday oluyoruz.

İnternetin günlük kullanıma çok yoğun olarak girmesiyle dünya turizminin pazarlama ve satış yöntemlerinde büyük değişiklikler yaşanmaktadır. Türk seyahat acentalarının bu gelişmeyi avantaja çevirebilmeleri için kurumsal çalışmalar yapmamız gerekmektedir. Ülkemizin her köşesini, her alternatif turizm ürününü seyahat acentalarımızın internet aracılığıyla pazarlamalarını sağlamak, uzmanlaşmış acentaların yaygınlaşmasının altyapısını oluşturmak için adayız.

Yeni düzenlenen yasa ile önemli ceza uygulamaları riski taşıyan acentalarımızın haklarını savunmak, yasayı, yasal seyahat acentelerini değil, kaçak acentecilik faaliyeti gösterenleri cezalandıracak şekilde uygulatmak, tüm üyelerimize eşit yakınlıkta durmak ve adil bir yönetim oluşturmak için adayız.

İki senede bir, Seçim Genel Kurulu için değil, her sene konuşacağımız, tartışacağımız, sorunlarımızı, öngörülerimizi ve çözüm önerilerimizi gerçekleştireceğimiz çalıştaylarımızda bir araya gelmek için adayız."

ajanslar
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2007 Cuma 17:50:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?