20
Mayıs
2024
Pazertesi
İNSAN KAYNAKLARI

Diyanet, stajyer öğretmen alacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, taşra teşkilatında açık bulunan öğretmen kadrolarına sözlü sınavla 20 stajyer öğretmen alacak.

Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi aday olmamak kaydı ile memur statüsünde bir görevde çalışır olma şartı aranan adayların, 4 yıllık dini yüksek öğrenim mezunu olmaları gerekiyor.

Sözlü sınava, yüksek öğrenim mezunu olup, Diyanet İşleri Başkanlığınca açılan "aşere, takrib ve tayyibe kurslarını" başarı ile bitirenlerle, memuriyet hakkı olup ilahiyat alanında doktora yapmış olanlar katılabilecek.

Sınava girecek adayların, Başkanlığın uygun göreceği herhangi bir eğitim merkezine atanmayı kabul ettiklerini gösteren iş talep formlarını, 30 Temmuz Çarşamba günü mesai bitimine kadar Diyanet İşleri Başkanlığı Personel Dairesi Başkanlığına ulaştırmaları gerekiyor. Sınav tarihi ise sözlü sınava başvuran adaylara başvurulardan sonra bildirilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı merkez binada yapılacak sınav sonucuna göre, 20 stajyer öğretmen göreve başlayacak. Sözlü sınavda adaylara, Kur'an-ı Kerim, Arapça, tefsir, hadis, kelam, fıkıh, dini ve mesleki genel kültür, başkanlık ve devlet memurları ile ilgili mevzuat ve hitabet konularında sorular sorulacak.

AA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 10:10:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?