22
Mayıs
2024
Çarşamba
İNSAN KAYNAKLARI

Emniyet'te önemli düzenleme

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları arasında görevlendirme düzenlemesi yaptı. Bu arada Emniyet'te terfi ve atamalar durduruldu. Terfi ve atamalar seçim sonrasına bırakıldı. 


Yeni düzenleme ile halen raporlu olan Ramazan Er'e Trafik Hizmetleri bağlanırken, bu yılın başında süpriz şekilde genel müdür yardımcısı olan Mustafa Gülcü'ye de kritik daireler olan Terör, Güvenlik, Kriminal, Asayiş, Cumhurbaşkanlığı, TBMM Koruma ve Başbakanlık Koruma Müdürlükleri bağlandı.

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, göreve geldikten sonra ilk önemli düzenlemesini yaptı. Önceki gün tüm birimlere gönderdiği "Genel Müdür Yardımcıları Arasında İşbölümü" başlıklı genelgesiyle 5 Emniyet Genel Müdür Yardımcılarının sorumlu oldukları bölümler şöyle belirlendi:

Dr.Necati Altıntaş: Personel, Eğitim, Sağlık, Sosyal Hizmetler ve Sivil Savunma,

Emin Arslan: Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, İnterpol, Dış İlişkiler, Yabancılar ve Hudut İltica,

Mustafa Gülcü: Terörle Mücadele ve Harekat, Güvenlik, Asayiş, Kriminal, Cumhurbaşkanlığı Koruma Müdürlüğü, TBMM Koruma Müdürlüğü, Başbakanlık Koruma Müdürlüğü, Ana Komuta Kontrol Merkezi,

Ramazan Er: Trafik Planlama ve Destek, Trafik Uygulama ve Denetleme, Trafik Eğitim ve Araştırma, Trafik Araştırma Merkezi, Koruma, Havacılık,

Mehmet Tokgöz: İdari ve Mali İşler, İkmal ve Bakım, İnşaat Emlak, Haberleşme, Bilgi İşlem, Arşiv ve Dökümantasyon, Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı.

Emniyette terfi ve atamalar durduruldu 

Seçim güvenlik tedbirlerinin etkilenmemesi için emniyet personelinin Haziran-Temmuz döneminde yapılan terfi ve atamaları durduruldu.
Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, 81 il emniyet müdürlüklerine yönelik bir genelge yayımladı. 

Genelgede, 23. dönem milletvekili genel seçimlerinin 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılmasına karar verildiği hatırlatılarak, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanun’un, YSK’nın 248 sayılı kararının, Başbakanlığın 2007/11 sayılı genelgesinin, İçişleri Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun ile Emniyet Hizmetleri Sınıfı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin, Emniyet Hizmetleri Sınıfı Personeli Rütbe Terfileri ve Değerlendirme Kurullarının Çalışmalarına İlişkin Yönetmeliğin İçişleri Bakanı’na yetki tanıdığı vurgulandı. 

Genelge uyarınca, emniyet hizmetleri sınıfında görev yapan ve doğu-batı tayinleri Haziran ve Temmuz aylarında gerçekleştirilen personelin tüm atamaları, bakanlık oluruyla seçimin yapılacağı 22 Temmuz 2007’den sonraki bir tarihe bırakıldı. Buna göre polis memurları ile amir ve müdürlerin tayinleri, seçim sonrası yapılacak. Ayrıca bir üst rütbeye terfi eden amir ve müdürler de 22 Temmuz 2007 tarihinden sonraki bir tarihte yeni rütbelerini takabilecekler. 

Genelgede, okullardan yeni mezun olacak personel ve akademiden mezun olarak kadroya atanan komiser yardımcılarının atamaları ile yargı kararlarının genelge dışında kalacağı vurgulandı. 

Emniyet yetkilileri tayin ve terfilerin, seçimlerde alınacak güvenlik önlemlerinin zafiyete uğramasını önlemek amacıyla ertelendiğini kaydettiler.

ANKA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 09:52:42
Güncelleme :24 Mayıs 2007 Perşembe 11:14:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Niyazi TURAÇ IP: 88.224.159.xxx Tarih : 24.05.2007 12:06:56
Adana'lı olarak Valiliği döneminde çok menmunduk. Yeni görevindede başarılar dilerim.