27
Nisan
2024
Cumartesi
İNSAN KAYNAKLARI

Erciyes, 10 bin işsize umut oldu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Erciyes Dağı'nı 300 milyon Euro'luk yatırımla turizm merkezi yapma projesi, şehirdeki işsizlik problemine çözüm getirecek.

Erciyes Kış Turizm Merkezi Projesi kapsamında 10 bin işsiz gence eğitim verilerek istihdama kazandırılacak. Lise mezunu ve askerliğini yapmış gençlere 1.000'er kişilik gruplar halinde altı ay süreyle eğitim verilecek. Beş yıl boyunca devam edecek eğitimler kapsamında toplam 10 bin eğitimli eleman yetiştirilecek. Gençlere eğitim süresi boyunca asgari ücrete yakın cep harçlığı verilecek

. Projenin finansmanı büyükşehir belediyesi tarafından karşılanacak. Projeyle ilgili bilgi veren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, işsizliğin hızla arttığı ve Türkiye genelinde yatırımların yavaşladığı bir dönemde özellikle gençlere sunulan iş imkanının ülke ekonomisine faydalı olacağını söyledi.

Büyük çaplı eğlence merkezi projelerinin yakın zamanda hayata geçirileceğini aktaran Özhaseki, buralarda çalıştırılacak kalifiye eleman sıkıntısı yaşamamak için şimdiden gençleri eğiteceklerini kaydetti. Kayak merkezi projesi kapsamında Erciyes Dağı'na yeni tesislerin yapılacağını dile getiren Başkan, şu bilgileri verdi: "Şu anda Kayseri'de buralarda çalıştırabileceğimiz bir tane dahi elemanımız yok. Tesisleri yapmak kadar işletebilmek de önemli. Bu nedenle buraları en iyi şekilde çalıştırabilecek kalifiye eleman açığımız var. Tesisi yaptıktan sonra eleman aramaya başlarsak bu işin altından kalkamayız. O nedenle elemanları önceden eğiterek işletmeye hazır hale getireceğiz." Üç aşamalı Erciyes Projesi'nde öncelikle Hisarcık-Hacılar arasındaki Lifos mevkii, ikinci etapta Develi tarafları ve en son Koç Dağı'nda yatırım yapılacak. 20 mekanik tesis, 35 kilometre lift ve 160 kilometre pist oluşturulacak. 5 bin yatak kapasitesine sahip tesisler oluşturulacak. Ayrıca, bölgeye spor kompleksleri inşa edilecek.

Zaman
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 01:54:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?