16
Mayıs
2024
Perşembe
İNSAN KAYNAKLARI

Erdoğan'a promosyon şikayeti

Çalışanlar, kamu kurumlarının memur maaşlarının ödenmesine karşılık bankalardan aldıkları promosyonları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a şikayet etti. Mektupta, promosyonların nakdi olarak alınması ve ortak havuzda toplanarak bir komisyon tarafından tüm kamu görevlilerine adil bir şekilde dağıtılması istendi.

BASK'a bağlı Bağımsız Büro Çalışanları Sendikası, Başbakan Erdoğan'a gönderdiği mektupta kamu kurumlarının bankalardan aldıkları promosyonların çalışma barışını bozduğunu bildirdi.

Sendika Genel Başkanı Ayhan Çivi ve Genel Sekreter Remzi Kızılkaya imzasıyla gönderilen mektupta, kamu kurum ve kuruluşlarının, personelinin maaşların ödenmesi konusunda çeşitli bankalarda yapılan protokollerle ayni ve nakdi yardım aldıklarına dikkat çekildi. Kurum ve banka yöneticilerinin inisiyatifinde olmak üzere çok farklı uygulamaların ortaya çıktığına dikkat çekilen mektupta, bazı kurumların aldıkları nakdin bir kısmını ya da tamamını personele dağıttığı, bazılarının ise çeşitli mal ve hizmetlerin alımında kullandıkları kaydedildi.

PROMOSYONLAR DENETLENMİYOR

Başbakan'a gönderilen mektupta, personele yapılan dağıtım ve harcamaların denetlenmediğine dikkat çekilerek, kamuda çalışan 2.5 milyona yakın memuru yakından ilgilendiren bu konunun çalışma barışını bozduğu kaydedildi. Promosyondan yararlanamayan kamu görevlilerinin yargıya gittiği kaydedilen mektupta, bu konuda yerel mahkemelerde çalışanların lehine kararların verildiği, binlerce yeni davanın açılmasının söz konusu olduğu bildirildi.

Mektupta, tüm promosyonların nakdi olarak alınması ve ortak havuzda toplanarak, sendika temsilerinin de yer alacağı bir komisyon tarafından tüm kamu görevlilerine adil bir şekilde dağıtılması önerisinde bulunuldu.

anka
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2007 Salı 11:22:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?