22
Mayıs
2024
Çarşamba
İNSAN KAYNAKLARI

Erişim ve arabağlantı yönetmeliği

Erişim ve arabağlantı yönetmeliği yürürlüğe girdi...


Telekomünikasyon Kurumu'nun "Erişim ve Arabağlantı Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelik, kullanıcıların makul bir ücret karşılığında telekomünikasyon hizmetlerinden ve altyapısından azami ölçüde yararlanmasını sağlayacak uygulamaların teşvik edilmesi, telekomünikasyon sektöründe verimliliğin, sürdürülebilir rekabet ortamının sağlanması, telekomünikasyon hizmetlerinin karşılıklı çalışabilirliğinin sağlanması ve uzun vadede kullanıcıların yararına olacak rekabet ortamının oluşturulmasına yönelik altyapı yatırımlarının desteklenmesi için telekomünikasyon şebekelerine erişim ve arabağlantıya ilişkin usul ve esasları düzenliyor.

Yönetmelik, işletmecilerin erişim ve ara bağlantıya ilişkin hak ve yükümlülükleri ile söz konusu yükümlülüklerin yerine getirilmesinde uygulanacak hükümleri kapsıyor.

Yönetmeliğe göre, Telekomünikasyon kurumu, etkin piyasa gücüne sahip işletmeciye erişim sağlama yükümlülüğü getirebilecek.

Erişim sağlama yükümlüsü işletmeciler, taşıma, anahtarlama ve işletim arayüzleri de dahil olmak üzere kendilerinden talep edilen erişimi sağlayacak şekilde ayrıştırma yapmakla yükümlü olacak.

Arabağlantı, teknik ve ekonomik olarak uygun olacağı kanıtlanabilen ve kurum tarafından uygun görülen herhangi bir arabağlantı noktasından temin edilecek.

İşletmeci, bunların haricinde bir noktadan ara bağlantı talep etmesi halinde, temin edilecek noktanın maliyetini üstlenecek.

İşletmeciler, erişim ve arabağlantı tarifelerini serbestçe belirleyecek.

Yönetmelikle 23 Mayıs 2003 tarihli Erişim ve Arabağlantı Yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı.


aa
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2007 Perşembe 11:49:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?