19
Mayıs
2024
Pazar
İNSAN KAYNAKLARI

Eve dönen Kürt'e 3 bin sterlin

KUZEY Irak’taki yerel Kürt yönetiminin İngiltere Temsilcisi Beyan Sami Abdulrahman, İngiltere hükümetinin mülteci statüsünü kazanmayan Kürtler’in ülkelerine dönmeleri için yılbaşına kadar süre verdiğini, dönmeyi kabul edenlere 3’er bin sterlin verileceğini söyledi.

Mesut Barzani liderliğindeki Irak Kürdistan Demokrat Partisi’ne bağlı internet sitesi ’Peyamner’in haberine göre, yerel Kürt hükümetinin İngiltere temsilcisi Abdulrahman, İngiltere hükümetinin bu yılın sonuna kadar mülteci hakkı alamayan Kürt mültecilerin ülkede kalmalarına izin vereceğini söyledi.

Abdulrahman, İngiltere hükümetinin şimdiye kadar mülteci hakkı kazanamamış Kürt mültecilerin geri gönderilmesi konusunda kararlı olduğunu ve bunun için de bu yılın sonuna kadar bu mültecilere süre tanındığını söyledi. Kendi istekleriyle dönenler için Londra’nın kişi başı 3 bin Sterlin yardım yapacağını kaydeden Abdulrahman, mültecilerin zorla gönderilmesine taraftar olmadıklarını, kaygılarını ilettiklerini, İngiltere hükümetinin tanıdığı sürenin uzatılması için çalışacaklarını söyledi.

İngiltere’de 6 bin Kürt mülteci bulunduğu, bugüne kadar 60’ının Kuzey Irak’a gönderildiği belirtildi.
DHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2006 Çarşamba 17:32:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?