16
Mayıs
2024
Perşembe
İNSAN KAYNAKLARI

Galatasaray'a Meral Mercan

Galatasaray Lisesi'nde Gün Kut'un görevden alınmasının ardından yaşanan "müdür krizi", Meral Mercan'ın resmen atanmasıyla son buldu.

10 aydır boş olan Galatasaray Lisesi Müdürlüğü'ne, bu görevi vekâleten yürüten Fransızca öğretmeni Meral Mercan atandı

Türkiye'nin en köklü eğitim kurumlarından biri olan Galatasaray (GS) Lisesi'nde Doç. Dr. Gün Kut'un "ani bir operasyon"la ocak ayında görevden alınmasının ardından yaşanan "müdür krizi", Fransızca öğretmeni Meral Mercan'ın yaklaşık 10 aydır vekâleten sürdürdüğü göreve, geçen hafta resmen atanmasıyla son buldu. Lisenin ilk kadın müdürü unvanını alan Mercan, aynı zamanda lisenin ilk kadın mezunlarından.


Lisedeki müdür krizi, bu yıl başında beş yıldır lisenin müdürlüğünü yürüten Doç. Dr. Kut'un GS Üniversitesi Senatosu tarafından görevden alınmasıyla başlamıştı.


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) karara karşı çıkmasına rağmen Galatasaray Üniversitesi yönetimi geri adım atmamıştı. Kut'un atanmasının hemen ardından, lisenin ilk kadın müdür başyardımcısı olan Meral Mercan, vekâleten Kut'un yerine getirilmişti.


Mercan, lisenin ilk kadın müdürlerinden olmasının yanı sıra, müdürlük görevini akademisyenlerin yürütmesi geleneğini de bozmuş oldu.


Akademik bir kariyeri bulunmayan Mercan, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız ve Roman Dilleri ve Edebiyatları Bölümü mezunu. Kabataş Erkek Lisesi'nde de Fransızca öğretmeni olarak görev yapan Mercan, daha önce görev yaptığı Kabataş Erkek Lisesi'nde Lise 2. ve 3. sınıflar müdür yardımcılığı, müdür başyardımcılığı yaptı.

ajanslar
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2007 Cumartesi 15:51:07
Güncelleme :3 Kasım 2007 Cumartesi 15:56:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?