30
Mayıs
2024
Perşembe
İNSAN KAYNAKLARI

Garajdan çıkan başarı hikayesi

ABD'yi test ettirdi kazandı...


Yüksek lisans için Amerika'ya giden Serhat Pala, evinin garajında kurduğu TestCountry şirketiyle, yıllık 2.5 milyon dolarlık ciroya ulaşıp “Amerika'da Yılın Ticaret Lideri” ödülünü aldı

Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümünden mezun olduktan sonra işletme alanında yüksek lisans (MBA) yapmak üzere Amerika'ya giden 35 yaşındaki Serhat Pala, ABD'deki evinin garajında kurduğu TestCountry (Test Ülkesi) şirketiyle Türk Amerikan İş Konyesi (TAİK) tarafından verilen "Amerika'da Yılın Ticaret Lideri" ödülünü almaya hak kazandı.

Kendisi gibi Boğaziçi Üniversitesi mezunu eşi Zeynep Ilgaz ile birlikte evinin garajında çok küçük bir sermayeyle TestCountry (Test Ülkesi) şirketini kuran Pala, evde uygulanabilecek çeşitli sağlık testi ürünlerini, internet üzerinden satmaya başladı. Şirketi bir anda büyük ilgi gören Pala geçen yıl 2.5 milyon dolar seviyelerinde ciroya ulaştı.

İLİŞKİLERE KATKI SAĞLADI

San Diego'da 10 yıldır yaşayan 35 yaşındaki Serhat Pala, iki yıl üst üste aldığı ödüllerinin bir Türk olarak kendisine daha büyük sorumluluklar yüklediğini söyledi. Türk Amerikan İş Konseyi (TAİK) Uluslararası İlişkiler Direktörü Ayşe Sümer de TestCountry'nin Amerika'da çok başarılı bir şirket olduğunu, Turk-Amerikan ilişkilerine de pozitif katkı yaptığını bildirdi. Sümer, "Serhat Pala'ya bu ödülü vermek bize gurur kaynağı oldu. Başarılarının devamını dileriz" dedi.

ÖDÜLÜNÜ RİCE VERECEK

Pala, TestCountry (Test Ülkesi) şirketiyle TAİK'in yılda bir kez verdiği "Amerika'da Yılın Ticaret Lideri" ödülünü almaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. Serhat Pala ödülünü 14 Nisan Salı günü gerçekleştirilecek 27. TAİK konferansında alacak. Konferansa ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Devlet Bakanları Mehmet Şimşek ve Kürşad Tüzmen, Savunma Sanayisi Müsteşarı Murad Bayar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, DEİK-Türk-Amerikan İş Konseyi Başkanı Ferit F. Şahenk katılacak. Pala'ya ödülü Rice'in açılış konuşmasının ardından verilecek.

ABD'de yılda 150 bin test sattı

Serhat Pala, saç teli yardımıyla kullanılan uyuşturucunun cinsini tespitten, DNA ve sperm sayımı, hamilelik ve kısırlık testlerine kadar yılda 150 bin test sattıklarını kaydetti.Şirketinin üç yılda yüzde 973 büyüme kaydederek, ABD'de en fazla ve en hızlı büyüme gösteren 500 şirket arasında geçen yıl 239. olduğunu bildiren Pala, aylık Inc. Dergisi tarafından Chicago'da düzenlenen, Bill Clinton ve Bill Gates gibi ünlülerin katıldığı törenle "En Fazla Büyüme Gösteren Şirket Ödülünü" aldığını söyledi.

ajanslar
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 12:33:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?