22
Mayıs
2024
Çarşamba
İNSAN KAYNAKLARI

Garanti Bankası yetenek kampı kurdu

Garanti Bankası kariyer günlerine alternatif olarak hazırladığı Talent Camp (Yetenek Kampı) projesinin ikincisini 1-3 Aralık tarihlerinde Polonezköy’de gerçekleştirdi. Üniversitelerin İdari Bilimler ve Mühendislik bölümlerinde okuyan 3. ve 4. sınıflardan 40 öğrenci kamp boyunca çeşitli aktivitelere katılıp Garanti Bankası’ndaki kariyer imkanlarını yakından görme imkanı elde ettiler.

Kampuslarda yürüttükleri araştırmalarda, üniversite öğrencilerinin alışılagelmiş kariyer günlerini monoton bulduklarını keşfettiklerini söyleyen Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Erün, "Bunların yerine farklı, interaktif etkinliklerle gerçek projelerde yer alarak, kurumların üst düzey yöneticileriyle biraraya gelerek sektörleri tanımak istiyorlar. Anket, focus group ve workshop çalışmalarından elde ettiğimiz verilerden yola çıkarak, farklılaştırılmış kampus aktivitelerimizi 2006 yılından itibaren hayata geçirmeye başladık. Kampus aktivitelerimizde, öğrencilerin sıkıcı ve yararsız gördükleri tanıtım sunumlarından ziyade, daha interaktif ve öğrencilerle birebir iletişim halinde olabileceğimiz etkinliklerde yer almayı tercih ediyoruz" diyor.

İlki 1-3 Nisan tarihleri arasında Çatalca’da düzenlenen kamp, Garanti Bankası’nın genç yetenekleri kendisine çekmekteki en en etkin kampus aktivitesi. Talent Camp’ın yanı sıra, kampuslarda farklı birimleri daha iyi tanıtmayı sağlayan workshop ve vaka çalışmaları da düzenlediklerini söyleyen Erün, Talent Camp’taki hedeflerini, üniversite öğrencilerinin potansiyellerini fark edebilecekleri bir ortam sağlamak olarak özetliyor: "3 günlük Talent Camp’ta birçok özel ve farklı eğitim programına yer veriyoruz. Ayrıca yine öğrencilerin beklentilerini karşılamak üzere, üst düzey yöneticilerimizi de, başarı ve kariyer hikayelerini öğrencilerle paylaşmak üzere Talent Camp’a davet ediyoruz. Böylece katılımcılar, iş hayatının içinde bulunan ve değerli deneyimleri olan yöneticilerimizle birebir sohbet etme ve sorularını sorabilme fırsatını yakalıyor. Ayrıca farklı üniversitelerden katılan öğrenciler ile, takım halinde gerçek bir proje üzerinde çalışma ve hazırladıkları sunumlarını üst yönetimimize sunma deneyimini kazanıyorlar."

CAMP ADAYLARI İÇİN 222 ÖĞRENCİ İLE GÖRÜŞME YAPILDI
Talent Camp için başvuruları www.garanti.com.tr/garantilikariyer sitesi üzerinden online olarak kabul edildi. Başvuruda bulanacaklardan İİBF veya Mühendislik bölümlerinde 3. ya da 4. sınıf öğrencisi olmak ya da İİBF alanında yüksek lisans yapıyor olmak ve çok iyi derecede İngilizce bilmek şartı arandı. Bu koşulları yerine getiren öğrenciler başvurularını yaparken, yetkinlik bazlı soruların bulunduğu anketleri de yanıtladılar. Özgeçmiş bilgileri başvuru koşullarını karşılayan öğrencilerin cevaplamış olduğu anketler, İnsan Kaynakları İşe Alım ekibi tarafından tek tek okunarak değerlendirildi. Anket değerlendirmesi olumlu olan adaylar, birebir görüşmelere davet edildiler. Ankara ve İstanbul’da 222 öğrenci ile görüşme yapıldı. Sürecin sonunda, görüşme yapılan öğrencilerden 40’ı Talent Camp’a davet edildi.

CAMP’A KATILANLAR MT ALIM PROGRAMINA DAHİL EDİLİYOR
Talent Camp’a katılan öğrenciler aynı zamanda yetkinliklerine göre ve ihtiyaçlar doğrultusunda Genel Müdürlük birimlerinde Management Trainee alım programına dahil ediliyor. Talent Camp seçme sürecinde pek çok aşamadan geçtikleri için, öğrenciler standart sınav süreçlerinden muaf tutuluyor. İlk Talent Camp uygulamasına katılan 27 öğrenciden 7’si MT alım programına katıldı. 7 öğrenci ise, hala son sınıf öğrencisi olduklarından, Genel Müdürlük birimlerinde Genç Garanti’li staj programına katıldılar. Bunlardan 2’si, staj yaptıkları birimlerde part-time olarak çalışmaya devam ediyor. Talent Camp 2’yi tamamlayan öğrencilerden de Garanti’ye katılmak isteyenler, 2008 Management Trainee alımları için değerlendirilecek.

Talent Camp’ta yapılan vaka çalışması öncesinde Garanti Bankası Ürün Geliştirme birimi öğrencilere Bireysel İhtiyaç Kredileri hakkında bilgi verdi ve sonrasında öğrenciler 8’er kişilik 5 gruba ayrılıp Bireysel İhtiyaç Kredileri konusunda yeni bir ürün geliştirmeye çalıştılar. Geliştirecekleri ürünü, hedef kitlesi, faydası, rekabet analizi, pazarlama planı ve projeksiyonu yer alacak şekilde sunmaları için brief verilen öğrenciler, daha sonra genel merkezde Garanti Bankası üst yönetimine sundular. Vaka çalışmalarının çok verimli geçtiğini söyleyen Gökhan Erün, "İlk Talent Camp’ın proje çalışması Şubesiz Bankacılık birimimizin CepBank ürününün pazarlaması ile ilgiliydi. Öğrenci sunumlarında, birimin konuyla ilgili planlarına çok yakın öneriler geldi. 3 günlük program içinde, tüm eğitim ve aktivitelerin dışında, öğrencilerin proje çalışmalarını yapmak üzere kısıtlı zamanları oluyor. Bizim de beklentimiz, öğrencilerin bu kısıtlı vakitte, takım çalışmasına uyum sağlayarak, proje çalışmasının ait olduğu konuyla ilgili yapacakları araştırmalar sonucunda belli bir bilgi birikimine ve bakış açısına sahip hale gelmelerini sağlamak."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 12:15:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?