31
Mayıs
2024
Cuma
İNSAN KAYNAKLARI

Gazeteci: Yıpranmıyor muyuz?

Bakan Çelik, bir gazetecinin “Gazetecilerin yıprandığına inanıyor musunuz?” şeklinde sorusuna tuhaf bir cevap verdi...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) tarafından düzenlenen “Yurtdışında Türk İşçisi İstihdamında Sorunlar” konulu çözüm arama konferansı öncesinde gazetecilerin Sosyal Güvenlik Yasasında yer alan düzenlemelere ilişkin sorularını yanıtladı.

IMF heyetinin Türkiye temaslarının hatırlatılarak reformun tamamlanmamış olmasının IMF ile ilişkileri nasıl etkileyeceği yönündeki bir soruya Bakan Çelik, böyle bir trafik ve böyle bir takvim konusunda değerlendirmede bulunmadıkları yanıtını verdi. Bakan Çelik, yasayla ilgili çalışmanın parlamentoda normal seyrinde devam ettiğini ve biteceğini dile getirdi.

'60 yaş unutuluyor'


Bakan Çelik, bir gazetecinin “Gazetecilerin yıprandığına inanıyor musunuz?” şeklinde bir sorusuna da, “Herhalde muhalefeti yıpranmadan dolayı yapıyorsunuz” şeklinde yanıt verdi.

Çelik, 65 yaş uygulamasına ilişkin olarak, “Popülist yaklaşımlarla bu yasa böyle kötülenecekse bizim için çok basittir; bir tek cümleyle, 'Emeklilik yaşı bayanlarda 40, baylarda 45' deriz” değerlendirmesinde bulundu. Bakan Çelik ayrıca, “Muhalefet olan varsa lütfen Sosyal Güvenlik Yasası üzerine gelmesin” dedi.

65 yaş uygulamasına ilişkin bir soru üzerine de Çelik, sanki bugün Türkiye'de 60 yaş uygulaması yokmuş gibi davranıldığını belirterek, “2000 yılından itibaren işe başlayan bütün vatandaşlar rahmetli Ecevit'in çıkardığı yasayla 60 yaşında emekli olmak zorundadırlar. Şu anda 60 yaş uygulamada. Bugün işe başlayan bir vatandaş yasa çıksa da çıkmasa da 60 yaşında emekli olacaktır” diye konuştu. Çelik, kendilerinin getirdiği düzenlemenin 2036'dan sonraki bir düzenleme olduğunu sözlerine ekledi.

Türkiye'de 38-40 hatta 36 yaşında insanlara emeklilik hakkı tanındığını, bu insanların belli bir yaşa kadar doğum yapma hakkı olduğunu, bu yardımdan mahrum edilemeyeceğini dile getiren Çelik, “Hukuki bir düzenleme bu. Türkiye'nin genç emekliler ordusu açısından bir şey ifade ediyor” dedi.

ajanslar
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2008 Cumartesi 13:14:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?