22
Mayıs
2024
Çarşamba
İNSAN KAYNAKLARI

'Geçici işçi yasası' yargıya gitti

CHP, 219 bin geçici işçinin kadroya alınmasını sağlayan yasayı yargıya taşıdı. 

CHP yasanın bazı maddelerinin yürürlüğünün durdurulması ve iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Geçici işçinin kadroya alınmasında temel kriter, 2006 yılında 6 ay ve daha fazla süreyle vizeli olarak çalışmaktı.

CHP, bu şartın "objektif ve eşit bir ölçü olmadığını" savundu ve Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Yasa iptal edilse bile, Anayasa Mahkemesi kararları geriye yürümediğinden, karar verilene kadar ataması yapılan kadroların iptali söz konusu değil.

Geçici işçilere kadro 20 Nisan'da onaylandı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, kamudaki geçici işçilere kadro olanağı sağlayan yasayı 20 Nisan'da onayladı. Buna göre, yaklaşık 219 bin geçici işçi kadroya alınacak.

Buna göre, kadro kapsamındaki kuruluşlarda 2006 yılında usulüne uygun olarak vizesi yapılan geçici iş pozisyonlarında, toplam altı ay ve daha fazla süreyle çalışan geçici işçilerden, kanunun yürürlüğe girdiği tarihte iş sözleşmeleri devam edenler kadroya alınacak.

2005 veya 2006 yıllarında aynı şartlarda çalışıp da askerlik, doğum veya sağlık kurulu raporuyla belgelendirilen sağlık sorunları nedeniyle iş sözleşmeleri askıda kalanlara da kadro verilecek.

Fabrika, şantiye, atölye, çiftlik, arazi gibi işçi istihdamının zorunlu olduğu yerlerde işçiler eliyle görülmesi gereken işlerde fiilen çalışanlar sürekli işçi kadrolarına; bunların dışında kalan geçici işçiler ise istekleri halinde sözleşmeli personel olarak atanacak.
aa
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 16:42:33
Güncelleme :3 Haziran 2007 Pazar 17:53:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
harun darğa IP: 88.245.9.xxx Tarih : 13.06.2008 22:20:43

inşallah bizede bir ışık dogar şimdiden cehepeye başarılar diliyorum inşallah bizimde yüzümüz gülecek ben 23 senedir çalışıyorum adam ikisene çalıştı kadro aldı adelet buysa adelet partisinide tebrik ediyorum