22
Mayıs
2024
Çarşamba
İNSAN KAYNAKLARI

Geçici işçilere kadro imkanı

TBMM Genel Kurulunda, belediyeler dahil kamuda çalışan 218 bin 733 geçici işçinin kadroya alınmasına ilişkin kanun tasarısının tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

Tasarıyla ilgili CHP grubunun görüşlerini dile getiren Ankara Milletvekili Bayram Meral, tasarının, çalışanların bir bölümünü güldüreceğini, bir bölümünü üzeceğini ve sıkıntıya sokacağını söyledi. Meral, tasarıyı benimsediklerini, ancak yeterli bulmadıklarını ifade etti.

Tasarıyla, 2006'da en az 6 ay süreyle çalışan geçici işçilerin kadroya alındığını belirten Meral, daha önceki yıllarda 15-18 yıl boyunca 3,4, 5 ay çalışanların, bu haktan yoksun bırakıldığını kaydetti.

Yılda 120 gün çalışan geçici işçilerin emeklilik hakkı bulunmadığını, sağlık haklarından yararlanamadığını dile getiren Meral, ''Bir defaya mahsus geçici işçiliği ortadan kaldıralım. Bir daha alınmasın. 'Kadroya geçtim, 12 ay çalışacağım, çocuğuma şunu alacağım, şu okula göndereceğim' deme imkanı bulsunlar. Bir defaya mahsus olmak üzere tümünü kadroya geçirelim, sendikal haklarını, kazanılmış haklarını ellerinden almayalım'' diye konuştu.

''SİYASİ DÜŞÜNCELERİNE BAKILMADI''

AK Parti Manisa Milletvekili Agah Kafkas, partisinin görüşlerini açıklarken, tasarıyla 218 bin geçici işçinin kadroya kavuşacağını anımsattı. Kafkas, tasarının, ''siyasi yandaş koruması, kendi dönemlerinde alınan işçilere kadro verilmesi meselesi'' olmadığını söyledi.

Bu kişilerin siyasi düşüncelerine, etiketlerine bakılmadan sadece işçi ve insan olduğu için kadroya alındığını ifade eden Kafkas, hiçbir ayırım yapılmadığını belirtti.

Kafkas, ''Daha önceden siyasi partilerin kapılarına siyah çelenk bırakılırken, bu konuda teşekkür etmek için bize beyaz güller ve karanfillerle geliniyor'' dedi.

a.a
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2007 Salı 19:22:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ferami IP: 88.254.195.xxx Tarih : 4.04.2007 09:17:08
siyasi düşüncelerine bakmaya gerek yok zaten alınan işçilerin yüzde doksanı akp li akp li olmayan biri kapıya bile yaklaşamıyo eğer bu parti yine tek başına iktidara gelirse ki hiç sanmıyorum bu millete yazıklar olsun (amerikasız bir TÜRKİYE istiyoruz)