16
Mayıs
2024
Perşembe
İNSAN KAYNAKLARI

Grev iletişimi nasıl etkiledi

Türk Telekom’da başlayan grev nedeniyle telefon görüşmelerinde aksamalar olurken, internet bağlantısında da sorunlar yaşandı. Bazı uçaklar rötar yaparken, telefon fatura ödemeleri yapılamadı. Grev KKTC ile iletişimi de etkiledi.

Türk Telekom’da yaklaşık 25 bin kişinin katıldığı grev Türkiye’nin birçok yerinde iletişimde aksamalara neden oldu. Türk Telekom yetkililerinden alınan bilgiye göre, grev uygulaması nedeniyle bazı bölgelerde iletişim hatlarında sorunlarla karşılaşılıyor. Bu nedenle sesli iletişimin yanı sıra zaman zaman internet altyapısında da erişim problemleri yaşanıyor.


Türk Telekom, greve katılması yasak olan personeliyle sorunlara müdahale etmeye çalışıyor. Greve çıkan personelin daha çok arıza birimlerinde görev yapıyor olması nedeniyle Türk Telekom’un, arızaların kısa sürede giderilmesi konusunda sıkıntı yaşayabileceği, grevin daha çok bu alanda kendini hissettirmesi öngörülüyor.

Telekom’da söz bitti, eylem başladı

Santral ve ana haberleşme omurgasında herhangi bir aksaklığın söz konusu olmayacağını kaydeden Türk Telekom yetkilileri, haberleşme hizmetinin aksamaması için greve katılmayan personelle azami gayret gösterilerek çalışılacağını belirttiler.

Grev nedeniyle Türk Telekom iş yerlerinde hiçbir bakım ve onarım işi yapılmıyor. Telefon ve ADSL hizmetlerinde çıkabilecek arızalar da grev süresince giderilmeyecek.

GSM OPERATÖRLERİ DE ETKİLENECEK
Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan, hangi noktalarda iletişim sorunlarının yaşandığını ancak işverenin tespit edebileceğini, kendilerinin bu konuda bilgilerinin olmadığını kaydetti.

Akcan, normal günlerde İstanbul’da 5 bin arızanın meydana geldiği düşünüldüğünde, bu alanda çalışan personelin greve çıkması nedeniyle önümüzdeki günlerde hizmetlerin aksamasında yoğunluk yaşanacağını belirtti. Grev süresi uzadıkça arıza yoğunluğunun artacağını dile getiren Akcan, Türk Telekom altyapısından verilen hizmetlerin bundan etkileneceğini söyledi. Akcan, sabit hatlardaki arızalar giderilemediği sürece arızaların katlanacağını, vatandaşların cep telefonlarına yüklenmesiyle operatörlerin de bundan etkileneceğini ifade etti.
Grev nedeniyle fatura tahsilatı yapılmadı.

Akcan, grevin ertelenmesini istemediklerini de vurgulayarak, “Grevin ertelenmesi demek, hükümete olan güvenimizin sarsılması demektir. Grevi erteleyeceklerine Türk Telekom’u satın alan yabancı sermayeye baskı yapsınlar. Bizim taleplerimiz, bu ülkenin gerçeklerine uygun taleplerdir” dedi.

Ali Akcan, sendikanın ücretlerden ziyade sendikal örgütlenmenin devamı konusunda ısrarlı olduğunu, sendikal örgütlenmenin zafiyete uğratılmasına izin vermeyeceklerini kaydetti.

Grev hayatı nasıl etkiledi?


UÇAKLAR RÖTAR YAPTI: Grevin ardından İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndaki bazı havayolu şirketlerinin bilgisayar sistemlerinde yaşanan sorun nedeniyle uçakların kalkışlarında rötarlar meydana geldi. Grev nedeniyle havayolu şirketlerinin bazılarının bilgisayar sistemlerinde kesintiler yaşandığı ve buna bağlı olarak, yolcuların uçağa biniş işlemleri elle yapıldı. Bu işlemlerin uzun sürmesi nedeniyle uçakların kalkışlarında 15-20 dakikalık rötarlar meydana geldi.


FATURA ÖDEMEK İÇİN TARTIŞTI: Kırıkkale’de tahsilat gişelerine telefon faturası yatırmaya gelen müşteriler, cezalı duruma düşme endişesiyle gişe görevlileriyle tartıştı. Grev nedeniyle bazı vatandaşlar, telefon faturalarını, ödeme merkezi olarak hizmet veren özel kuruluşlar aracılığıyla ödedi.


TELEFON KABLOLARINI KESTİLER: Edirne’de Türk Telekom’da dün gece görüşmeler sürerken turnikeler ile Kapıkule Sınır Kapısı arasında kalan ve uluslararası internet ve telefon bağlantılarını sağlayan fiber kablo, kimliği belirsiz kişiler tarafından kesildi. Uluslararası internet ve telefon bağlantılarını sağlayan kabloyu, Telekom işçileri kısa sürede onardı. Kablonun kesilmesi nedeniyle bu hat yerine aynı anda İpsala Sınır Kapısı bölgesindeki fiber kablonun devreye girmesiyle uluslararası bağlantıda aksaklık yaşanmadı. Sadece civardaki 10 köy, bir süre internet ve telefon bağlantısı kuramadı.


ARAÇLAR SINIR KAPILARINDA SORUN YAŞADI: Edirne Vali Yardımcısı Abdülkadir Yazıcı, internetteki kesintiler nedeniyle Kapıkule ve İpsala Sınır Kapıları’nda 1 saat işlem yapılamadığını bildirdi. Yazıcı, internet bağlantısının kesilmesi üzerine Türk plakalı araçların sorgulamasının yapılamadığını, bu nedenle giriş ve çıkış işlemlerinde 1 saat süreyle sorun yaşandığını belirtti.


TELEFONLAR HİZMET DIŞI KALDI: Antalya ve Burdur bölgesinde internet başta olmak üzere haberleşme bir süre yapılamadı. Birçok basın yayın kuruluşlarının telefonları ve internetleri hizmet dışı kaldı. Telefon faturaları ödemeleri ise PTT binasında yapılabiliyor.


KKTC BİLE ETKİLENDİ: Grev KKTC’deki iletişimi de etkiledi. KKTC Telekomünikasyon Dairesi Müdürü Feridun Üstün, Türk Telekom’daki grev nedeniyle Türkiye’de bazı iller arasında olduğu gibi, Türkiye ile KKTC arasındaki iletişimin de kesildiğini bildirdi. Üstün, bundan dolayı ses, data ve internet bağlantılarının yapılamadığını kaydetti.

NTV-MSNBC VE AJANSLAR
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2007 Salı 15:21:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?