30
Mayıs
2024
Perşembe
İNSAN KAYNAKLARI

Gündem konusu 'inovasyon'

Araştırma sektöründeki 60’a yakın şirketi bünyesinde barındıran Pazarlama ve Kamuoyu Araştırmacıları Derneği, 11.’sini düzenlediği Araştırma Zirvesi için bu yıl iş dünyasını yakından ilgilendiren bir konuyu, inovasyonu seçti. 4-5 Mart günlerinde gerçekleşecek zirve, inovasyonun sık dile getirilen ancak içeriği konusunda görüş birliğine varılmayan bir konu olmasından hareketle 'Hangi İnovasyon?' sorusunun yanıtı arayacak. Milliyet Gazetesi’nin de destekçileri arasında yer aldığı zirvenin ilk günü soruya, araştırmanın inovasyona katkısı açısından bakılacak. Kendisi de araştırma sektöründe çalışmış İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın konuşmasıyla açılacak zirve, 'Siyasi Araştırmalarda İnovasyon' paneliyle sürecek. Sonrasında gün boyu hizmette, üründe, pazarlama süreçlerinde inovasyon kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşlarından isimlerin katılımıyla ele alınacak.

Araştırmacılar Derneği Başkanı Betül Khan, bu yılki zirvenin geçmiş senelerden farklı olarak daha geniş bir hedef kitleye seslendiğini söylüyor: “Araştırma Zirvesi tüm araştırma ve pazarlama paydaşlarını bir araya getirmeyi amaçlayan, gündemde olan konuları etraflıca, uzmanlarıyla tartıştığımız, ufkumuzu genişlettiğimiz, birbirimizi aydınlattığımız bir etkinlik. Önceki senelerde ağırlıkla araştırmacılara seslenirken, son birkaç yılda araştırmanın pazarlama ve marka sürecindeki değer yaratmaya katkısını ele alan konular seçiyoruz. Böylece zirve hem reklamverenler, araştırma yaptıran firmalar hem de araştırmaya gönül verenler ve sektörün yakınından geçenlerin ilgi duyduğu bir etkinlik haline geldi.”

"KOBİ’LERİ DE BEKLİYORUZ"

Khan, bu yıl iş dünyası ve pazarlamanın uzun süredir gündeminde yer alan, 'zihin gıdıklayıcı' bir konu olarak tanımladığı inovasyonu seçtiklerini söylerken, zirvenin ilk gününe pazarlama ve markalaşma sürecine değer katmak isteyen firmalar ve kobilerden de katılım beklediklerini dile getiriyor.

Araştırmacılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Zirve Komitesi Başkanı Ali Danış, bu yılki temayı seçme nedenlerini açıklarken söze araştırmanın bir 'harcama kalemi olmadığını' söyleyerek giriyor. Danış’a göre araştırma, pazarlama ve marka yaratma sürecinde, iş, hizmet ve ürünler ortaya çıkarılırken ve sunulurken değer yaratıyor. Danış, her sektörden firmanın inovasyon sürecinde de araştırmanın vazgeçilmez olduğunu söylüyor: “Nasıl fark yaratırız, nasıl inovatif oluruz soruları pazarlama profesyonellerinin gündeminde olan bir konu. Ancak araştırmanın inovasyona katkısı da şart. Biz de hem kendimizi yenilemek hem de şirketlerin inovasyon sürecine destek olabilmek adına bu yıl ki konumuzu belirledik. ‘Hangi İnovasyon?’ sorusuyla inovasyon kavramından ne anladığımızı, inovasyonun amacını irdelemek istiyoruz. Hizmet, ürün ya da pazarlamada inovasyon yaparken karşı tarafın beklentisini çok iyi kavramak ve süreçte maliyet indirimleri yapmak gerekiyor ki burada ihtiyaç duyulan veriyi de araştırma sağlıyor.”

30'DAN FAZLA KONUŞMACI SÖZ ALACAK

Gfk’nın ana destekçisi olduğu ve 4 Mart-5 Mart, Salı ve Çarşamba günleri İstanbul Hilton Convention Center’de gerçekleşecek 11. Araştırma Zirvesi’nin ilk gününde Türkiye İstatistik Kurumu, Büyükşehir Belediyesi gibi kurumların yanı sıra Garanti Bankası, T-Box, Unilever, Aviva Sigorta, Doğuş Oto, Arçelik’ten yöneticiler inovasyonu ürün, hizmet ve pazarlama süreçlerinde nasıl kullandıklarını anlatacak. 10’u yurtdışından 30’dan fazla konuşmacıya yer veren zirvede dünyadan ve Türkiye’den, sektörün önde gelen araştırma şirketlerinin yöneticileri de söz alacak.

Zirvenin ikinci günü söz tümüyle araştırmacıların olacak ve 'Araştırmada İnovasyon' konusu gündeme gelecek. Oturumlarda bir araştırmanın tasarımından sunumuna kadar her aşamasında inovasyonun nasıl uygulanabileceği konuşulacak. Dernek Başkanı Betül Khan, özellikle dijital kanalların araştırmanın da gündemine girdiğini ve dijital mecraların araştırma sektöründe nasıl aktif olarak kullanılacağı üzerinde durulacağını söylüyor.

600 kişiye yakın katılımın beklendiği zirve hakkında ayrıntılı bilgi www.arastirmacilar.org adresinden ve 0212 249 23 19 no’lu telefondan alınabilir. Zirveye 15 Ocak’a kadar kayıt yaptıranlara standart katılım ücreti olan 490 YTL üzerinden indirim uygulanacak.

Milliyet
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2008 Pazartesi 11:41:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?