16
Mayıs
2024
Perşembe
İNSAN KAYNAKLARI

Gurbetin yeni adı Romanya

Bir zamanlar gurbetin bir diğer adı sayılan Almanya'nın yerini bu kez AB'nin yeni ülkesi Romanya aldı.

AB’nin yeni üyelerinden Romanya’da yoğun göç sonucunda ciddi bir işgücü açığının yaşandığı, oluşan açığın bir ölçüde kapatılması için Türkiye’den de işçi getirildiği bildirildi.

İngiliz The Daily Telegraph gazetesine göre, ücretlerin çok düşük olduğu Romanya’da ciddi bir işgücü açığı sorunu bulunuyor.

Londra’yı ziyaret eden Romanya Başbakanı Calin Popescu Tariceanu’nun göç etmiş Romen vatandaşlarını eve dönmeye çağırdığına dikkat çeken gazete, Romanya Maliye Bakanı Varujan Vosganian’ın da Romanya’nın 500 bin işçiye ihtiyaç olduğunu söylediğini yazdı.

Şimdiye kadar Romanya’nın 22 milyon nüfusunun 2 milyonunun başta İtalya ve İspanya olmak üzere, çeşitli Avrupa ülkelerine göç ettiğine işaret eden gazete, bu açığı kapatmak için Romanya’daki şirketlerin çeşitli ülkelerden işçi getirdiğini kaydetti.

Bu çerçevede, gazete, özellikle inşaat şirketlerinin eleman açığının giderilmesi amacıyla önümüzdeki birkaç haftada Romanya’ya Çin, Hindistan, Pakistan, Moldova ve Türkiye’den toplam 8 bin işçinin gitmesi beklendiği bildirildiğine dikkat çekti.

ANKA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2007 Çarşamba 12:09:08
Güncelleme :5 Aralık 2007 Çarşamba 21:30:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nurullah altınışık IP: 88.226.144.xxx Tarih : 5.12.2007 12:54:33

şimdi turkiyede bulunan kişiler romanyaya gidebilirmi çalişmak için yoksa başka şeylermi war