26
Mayıs
2024
Pazar
İNSAN KAYNAKLARI

IMF için 300 tercüman aranıyor

IMF için 300 tercüman aranıyor

İstanbul'da bu yılın ekim ayında düzenlenecek IMF ve Dünya Bankası yıllık toplantıları, istihdama da katkı yapacak. Türkiye'ye toplantılar için yaklaşık 12 bin kişinin gelmesi bekleniyor. Bu kişilerin yeme-içme konaklama ve alışveriş harcamalarıyla ciddi bir ekonomik hareketlilik bekleniyor.

Bunun yanında konuklara yabancı dil bilen 300 kişi tercümanlık hizmeti verecek. Her üç yılda bir farklı ülkelerde düzenlenen toplantılara tüm dünyadan, maliye bakanları, merkez bankası başkanları, hükümet yetkilileri, resmî ve özel finans kuruluşlarının temsilcileri ve medya mensupları katılıyor.

Bu yıl İstanbul'da gerçekleştirilecek toplantıların organizasyon hizmetlerini yürüten Kelly Services Türkiye Ülke Müdürü Derya Türkkorkmaz, dünyanın en büyük toplantılarından birinin düzenleneceğini söyledi. Türkkorkmaz, en seçkin isimlerin katılacağı toplantıların hatasız yürümesi için iyi yetişmiş insan gücüne ihtiyaç duyulduğunu aktardı. Bu çerçevede tercüman ihtiyacının büyük önem taşıdığını ifade ederken, çok iyi derecede yabancı dil bilen 300 kişi görevlendireceklerini bildirdi. Toplantılarda İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Almanca, Rusça, İtalyanca ve Arapça gibi belli başlı dillerde tercüme hizmeti verilecek. Organizasyonda tercümanlık yapmak isteyenlerin bildikleri dili resmî bir belge ile ispat etmesi gerekiyor. Ya da başvuracak adayların yetkili bir dil okulu veya kurumun düzenlediği seviye belirleme sınavından ileri derece ile geçmesi şartı aranıyor. İleri seviyede dil yeterlilik belgesi olmayan müracaatlar dikkate alınmayacak. Büyük organizasyonlarda görev yapmış olmak ve birkaç dil bilmek de tercih nedenleri arasında yer alıyor. Tercümanlık için son başvuru tarihi ise 15 Haziran 2009 olarak belirlendi.

Zaman
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 18:13:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?