29
Mayıs
2024
Çarşamba
İNSAN KAYNAKLARI

İş hayatını öğretiyorlar

Procter & Gamble (P&G), üniversite 3’üncü, 4’üncü sınıf ve master öğrencilerine iş hayatını göstermek için bir program hazırladı. P&G Live Event adı verilen bu programda öğrenciler 3 gün boyunca çalışmak istedikleri ortamı görecek, toplantılara katılacak ve çalışanlarla fikir geliştirecekler.

Deterjan, temizlik, kişisel bakım ve kağıt ürünleri üreticisi Procter & Gamble (P&G), üniversite öğrencilerini farklı etkinliklerle iş yaşamına hazırlamak, kariyer tercihlerini doğru bir şekilde yapmalarını sağlamak amacıyla Live Event adlı bir uygulamaya başladı. Bugüne kadar öğrencilere yönelik düzenledikleri etkinliklerde P&G’de çalışmaya aday üniversite öğrencilerinin, P&G’nin gerçek çalışma ortamını ve P&G’nin işleyişini çok merak ettiklerini görmüşler. P&G Türkiye, Orta Asya ve İsrail İnsan Kaynakları Direktörü Sunil Durani P&G’de işe başlayacak, staj yapacak kişilerin burada mutlu olması, çalışanlarla birlikte büyüyen ve gelişen bir şirket oldukları için büyük önem taşıdığını belirtiyor. "Bu nedenle, 3 günlük gerçek bir P&G deneyimi yaşayacakları bir programla öğrencileri iş hayatıyla tanıştırmak istedik."

Fikir geçen yıl yaptılmış olan aktivitelerde ve P&G’de staj yapanların desteğiyle gelişmiş. Programın içeriğini zenginleştirmek için farklı bölümlerden deneyimli yöneticilerin ve kuruma yeni katılan arkadaşların olduğu bir ekip oluşturulmuş ve şimdiye kadar gerçekleştirilmiş başarılı çalışmaları bir üst seviyeye taşıyarak, birçok fonksiyonu içine alan 3 günlük bu P&G deneyimi tasarlanmış.

Mezun olmadan iş imkanı

Programın ismi P&G Live Event yani P&G’den Canlı Yayın. Program sayesinde katılımcılar P&G hakkında merak ettikleri herşeyi öğrenebilecek. Her seviyeden yöneticilerin katıldığı P&G Live Event gerçek bir iş dünyası deneyimi yaşatmayı amaçlıyor. Öğrenciler 3 gün boyunca P&G’nin üst düzey yöneticilerinden eğitimler alıp, iş dünyasına ait farklı perspektifler edinebilmenin yanında, P&G’de çalışmak istedikleri fonksiyonları daha yakından tanıyabilecek ve vaka çalışmalarıyla iş dünyasının zorluklarına çözümler üretip, doğru stratejileri, planları geliştirmeyi öğrenecekler.

Programa katılmak için öğrenci olmak yeterli. Herhangi bir fakülte ya da bölüm sınırlaması yok. Türkiye’deki tüm üniversitelerden iyi İngilizce bilgisine sahip 3’üncü, 4’üncü sınıf ve master öğrencileri başvurularını www.pg.com.tr üzerinden yapabilecekler. Katılımcılar P&G’nin işe alım süreçlerinden online başvuru, akıl yürütme testi ve 1 adet mülakatı tamamlayarak aktiviteye katılacaklar. Elemeyi geçen 50 öğrenci, İstanbul’da konaklamalı olarak ağırlanacak. Programa katılan adaylar Procter & Gamble’ın işe alım sürecine, mezun olmadan çok önce katılabilecekler. Üç gün süren P&G Live Event’in ardından son bir mülakata daha girip, Procter & Gamble’in tüm mülakat sürecini mart ayında tamamlamış olacaklar.

Konaklamalı eğitim

Durani, üç günlük gerçek bir P&G deneyimini üç gün boyunca birlikte öğrenen, deneyimleyen, vaka çalışmaları yapan ve birlikte eğlenen bir grup ile gerçekleştirmenin programın verimini ve öğrencilerin elde ettiği faydaları daha da artıracağını söylüyor."Çalışmak istediği ortamı görmek, orada çalışanlarla birlikte fikir geliştirmek, gün içerisinde yapılan toplantılara önderlik etmek, liderlerle aynı iş için fikir geliştirmek katılacak öğrenciler için geliştirici olacaktır. Bu bağlamda lider yetiştiren en iyi şirketler sıralamasında her zaman ilk üç içinde yer alan, en beğenilen şirketler listesinde kendi alanında liderliği elinden bırakmayan, sürdürülebilir kalkınma ve sosyal sorumluluk çalışmalarında dünya çağında ödüllere sahip bir şirkette deneyim kazanmak, öğrencileri iş hayatıyla tanıştırmak açısından önemli bir adım olacak." İnsanın en önemli değer olduğunu vurgulayan Durani, sürekli yaşayan, yenilikler üreten, büyük markaları yöneten bir şirketin iç dünyasını öğrencilerle paylaşmak istediklerini ekliyor.

Programa başvuran öğrenciler, P&G’nin işe alım sürecine erken bir aşamada dahil olma fırsatı elde edecekler. Online başvuru, akıl yürütme testi ve bir mülakatından P&G kriterlerine en uygun 50 aday programa katılabilecek. 3 günlük aktivite sonrası yapılacak son mülakatı başarıyla tamamlayan adaylara iş ve staj teklifi götürülecek.


İnsana yatırım sürecek

Türkiye’nin P&G için insan kaynağı açısından zengin olduğunu belirten Durani, insana olan yatırımlarını sürdüreceklerini ve bu dönemde ihtiyaca göre işe alımlarına devam edeceklerini söylüyor. "Yeni programlar geliştirmemizin temelinde de şirket amaç, prensip ve değerlerine en uygun, en iyi adaylarla çalışma fırsatını değerlendirmek yatıyor." Çalışanlarını yeni mezun veya az tecrübeli adaylar arasından seçerek en üst kademelere kadar içeriden terfi ettirdiklerini belirten Durani, onlara sundukları en büyük olanağın P&G’de sahip oldukları kariyer gelişim fırsatı olduğunu söylüyor. "İçeriden terfiyi insan kaynakları stratejisi olarak belirleyen bir şirket olarak, en iyi adayı işe almak, bu kişilerin gelişimini sağlamak ve gelecekte alacakları üst düzey pozisyonlar için çalışanlarımızı yetiştirecek araçlara sahip olmak durumundayız. Başarı kriterleri haricinde işe başvuran adaylarda ve çalışanlarımızda aradığımız en önemli özellik, kişilerin şirket amaç, değer ve prensiplerine göre hareket edebilme kabiliyetleridir."

Son başvuru 28 Aralık

Programın başvurusu 28 Aralık’a kadar devam edecek. P&G Live Event başvuruları ve detaylı bilgi için www.pg.com.tr adresi ziyaret edilebilir. Web üzerinden yapılacak olan başvurular sonucunda tüm adaylar arasından aktiviteye katılmak isteyenler belirlendiğinde ocak ve şubat aylarında değerlendirmeler yapılacak. 6-7-8 Mart tarihlerinde ise aktivite İstanbul’da düzenlenecek.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 11:15:09
Güncelleme :16 Aralık 2008 Salı 11:18:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?