19
Mayıs
2024
Pazar
İNSAN KAYNAKLARI

İş kurmak isteyenlere fırsat

Kendi işini kurmak isteyenlere fırsatlar sunan Re/Max Türkiye, ofis sayısını 300'e çıkarmayı amaçlıyor. Firmanın Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn, en az 40 kişilik ofisleri ve gayrimenkul danışmanı sayısını 10 bine çıkarmayı hedeflediklerini söylüyor (22.1.2006)

1973 yılında kurulan gayrimenkul şirketi Re/Max, 62 ülkede faaliyet gösteriyor. Firmanın, 5 bin 882 ofisi ve 113 bin 600 çalışanı bulunuyor. Türkiye'de 1997'den beri hizmet veren Re/Max, kendi işini kurmak isteyenlere de fırsatlar sunuyor. Firmadan temel satış eğitimini alan girişiciler, Re /Max ofislerinde kendi işlerinin sahibi olarak çalışabiliyor.

İş başında olma şartı
Re/Max Türkiye'nin 2005 yılı sonunda 146 ofis, 230 ofis sahibi broker, 850 gayrimenkul danışmanı, 150 ofis yönetici ve ofis asistanından oluşan bir hizmet ağına ulaştığını belirten Re/Max Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn, "Re/Max Türkiye olarak, önümüzdeki birkaç yıl içinde ofis sayımızı 300'e çıkarmayı amaçlıyoruz. Avrupa'da lider bölge olmayı, en az 40 kişilik Re/Max ofislerimizi ve gayrimenkul danışmanı sayısımızı 10 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Pazar payımızı ise yüzde 30'lara çıkarmak istiyoruz" diyor.
Gayrimenkul sektöründeki gelişmelere paralel olarak firmanın İstanbul dışındaki ofis sayısını artırmayı amaçladığını ifade eden Goldştayn, franchise adaylarını ya da Re/Max'e gayrimenkul danışmanı olarak katılmak isteyen kişileri geçen yıl her ay farklı şehirlerde 'Re/Max ile 60 Dakika' başlıklı toplantılarına davet ettiklerini belirtiyor. Gayrimenkul danışmanı adaylarını, bu toplantıdan sonra Re/Max ofislerine yönlendirdiklerini söyleyen Goldaştayn, ofis açmak isteyen kişilere, franchise satış ekibinin yardımcı olduğunu belirterek şunları ekliyor:
"İlgili kişiler ile birebir toplantılar yapılıyor. Franchise adaylarının bu işi 'tek iş' olarak yapmasını ve işinin başında olmasını istiyoruz. Adaylarda, vizyonu geniş, eğitim ve teknolojiye açık, bu işi uzun süre yapmak isteyecek, girişimci, ekibi için rehber ve lider olacak nitelikler arıyoruz. İşine finansal yatırım yapacak kişiler ile görüşüyoruz.
Şu an 140'ın üzerinde Re/Max franchise ofisimiz var. Bu sene Türkiye'de 8 farklı şehirdeki ilk Re/Max ofislerini açtık. Türkiye genelinde büyümeye devam ediyoruz." 22 bin dolar isim hakkı bedeli alındığını belirten Goldaştayn, şık bir ofis için 20 -30 bin dolara ihtiyaç duyulduğu kaydediyor.
Re/Max, girişimcilere eğitim desteği de veriyor. Eğitimlerin kapsamında; dünyada uygulanan pazarlama teknikleri ve trendleri, teknolojideki son yenilikler, sistemin işleyişi ve sektörde yaşanan gelişmeler bulunuyor. Yurtiçinden ve yurtdışından gelen alanında uzman, deneyimli eğitmenler tarafından Re/Max Türkiye broker/owner ve müşteri temsilcileri sürekli eğitimlere katılarak bilgilerini yeniliyor.

Sektör bu yıl da gelişecek
Gayrimenkul sektörü için 2005 yılının en verimli yıllardan biri olduğunu ifade eden Goldştayn, şunları anlatıyor: "Biz bu süreci, 'gayrimenkul sektörü altın çağını yaşamaya başladı' diye tanımlıyoruz. İşlem hareketleri ve hareketlerin pazarda oluşturduğu hacim çok yüksekti. Bunu firmamız açısından değerlendirirsek de olumlu geçti. Ofislerimiz 2004 yılı cirolarını 2005'te ikiye katladılar.
Sektöre yeni giren ofislerimiz de bu yıl işlem, ciro ve ekibe katılan gayrimenkul danışmanı sayısı açısından büyük hareket ve hız vardı." Uzun vadeli düşük faizli konut kredisi olanaklarının daha fazla kişiye ev alabilme imkânı sunduğuna da değinen Goldştayn, 2005 yılında faiz oranlarının yüzde 1'in altına kadar düştüğünü belirtiyor.
Halkın gayrimenkul profesyonellerinden aldığı hizmet ile gayrimenkul alımı konusunda daha bilinçli yatırımlar yapmaya başladığını söyleyen Goldştayn, "Gayrimenkul sektöründe, 1997'de Re/Max'in Türkiye'de faaliyete geçişiyle başlayan kurumsallaşma süreci, 2005'te daha da hızlandı. 2006'da bu gelişim sürecek diye düşünüyoruz" diyor.
Milliyet/ Özlem Bay
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 16:43:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?