31
Mayıs
2024
Cuma
İNSAN KAYNAKLARI

İşçi, işverenle 'sanal'da buluşacak

Türkiye İş Kurumu Erzurum İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen, işveren ile işsizleri kUrumun internet sitesinde buluşturmaya başladıklarını belirterek, ''internetten yapılan başvuru sistemiyle işsizler kısa sürede iş bulabilecek, işverenler ise evrak yükünden kurtulacak'' dedi.

Ötügen, bir süre önce internet üzerinden uygulamaya geçirilen sistemle hem Kurumun iş yükünün azalacağını hem de daha fazla insana ulaşabileceklerini söyledi.

Kurumun, ''www.iskur.gov.tr'' adlı internet adresine kayıt yapmak isteyenlerin mutlaka telefon numaralarını veya elektronik mail adreslerini iletişim bölümüne yazmaları gerektiğini ifade eden Ötügen, ''sisteme üye olan kullanıcı belirlediği parola ile daha sonra sisteme girerek özgeçmişini ve mesleğini yazıyor. Aynı şekilde işveren de vergi numarasını yazarak sisteme üye olduktan sonra aradığı personelin sayısını ve niteliğini yazıyor. Bu şekilde biz de işverenin aradığı özelliklere en fazla uyan işsiz vatandaşımıza ulaşarak haber veriyoruz'' diye konuştu.

İşverenle işsizlerin bazen Kurumda bazen de işverenin adresinde görüştürüldüğünü kaydeden Ötügen, ''artık işçi arayanlar istedikleri özelliklere sahip kişileri belirleyebilecekler, işsiz vatandaşlarımız daha kolay iş bulabilecekler, işverenler evrak yükünden de kurtulacak'' dedi.

AA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 13:40:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
beyhan köse IP: 88.232.109.xxx Tarih : 16.01.2008 22:07:55

Hizmet güzel, fakat sorunlu! İş-Kur a site üzerinden üye olmak istedim fakat hala aktivasyon mailim gelmedi.Sitenin teknik sorununa bi çözüm bulsunlar!!!