16
Mayıs
2024
Perşembe
İNSAN KAYNAKLARI

İşçiler yüzde 30 zam istiyor

Şahin: "Bu artışı kabul etmemiz mümkün değil" ... Hükümet'ten işçiye zam önerisi: "Yüzde 5+4"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, kamu toplu iş sözleşmesi görüşmeleriyle ilgili olarak, "Onlar, yüzde 30'u aşan oranda 1 yıl için artış öngördüler. Bunu Türkiye koşullarında kabul edebilmemiz pek mümkün değil" dedi.

Şahin, Bilkent Otel'de düzenlenen "Güzel ve Doğru Türkçe Kullanımı Ödülleri" töreninden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şahin, Türk-İş ile kamu kesiminde çalışan yaklaşık 320 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin üçüncü turu ile ilgili soru üzerine, iki tarafın temsilcilerinden oluşan bir komisyonun çalışmalarını bugün sunacağını belirterek şunları söyledi:

"Biz, kendilerine daha önceden beri hükümet olarak enflasyon endeksli artışlar yaptığımızı söyledim. Ama bilindiği gibi bir oransal rakam vermemiştim. Bunun ne anlama geldiğini sizler çok iyi biliyorsunuz. Ancak onların talepleri çok yüksekti. Yeniden taleplerini revize etmelerini de ifade etmiştim. Şimdi tekrar bu noktadan kaldığımız yerden müzakerelere devam edeceğiz."

Şahin, bir başka soru üzerine de hükümetin memurlarla ilgili olarak 2007'nin ilk 6 ayı ve ikinci 6 ayı ile ilgili bir rakamın bulunduğunu kaydetti. Şahin, "Onlar bunun çok üzerinde, yüzde 30'u aşan oranda 1 yıl için artış öngördüler. Bunu Türkiye koşullarında kabul edebilmemiz pek mümkün değil. Şimdi herhalde kendileri bu taleplerini yeniden gözden geçirip bize farklı bir taleple gelebilirler. Bu noktada tekrar bir görüşme zemini yakalamaya çalışacağız" dedi.

Hükümet'ten işçiye zam önerisi: "Yüzde 5+4"

Türk-İş Genel Başkan Salih Kılıç, hükümetin, işçi ücretlerine birinci altı ayda yüzde 5, ikinci altı ayda yüzde 4 artış önerdiğini belirterek, bu oranı bugünkü şartlarda yeterli bulmadıklarını söyledi.

Kılıç, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile Başbakanlık Merkez Bina'da yaptıkları toplantının ardından bir açıklama yaptı.

Kılıç, hükümetin işçi ücretlerine, toplu sözleşmenin birinci altı ayında yüzde 5 ikinci altı ayında yüzde 4 artış önerdiğini bildirdi.

Kılıç, bugünkü şartlarda bu zam oranlarının yeterli olmadığını belirterek, 19 Haziranda Bakan Şahin ile yeniden bir araya geleceklerini belirtti.




Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin 3. turu başladı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile Türk-İş yönetimi arasındaki kamuda çalışan 320 bini aşkın işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin 3. turu başladı.

Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen görüşmede, Türk-İş heyetine Genel Başkan Salih Kılıç başkanlık ediyor. Görüşme, basına kapalı gerçekleştiriliyor.


aa
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2007 Perşembe 14:47:05
Güncelleme :14 Haziran 2007 Perşembe 16:28:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?