22
Mayıs
2024
Çarşamba
İNSAN KAYNAKLARI

Kamuda ücret pazarlığı

300 binden fazla işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşme görüşmeleri için çalışmalara başlandı. Türk-İş, Şubat ayında başlayacak pazarlık görüşmeleri öncesinde henüz net bir rakam belirlemedi.

Genel seçimler öncesinde hükümetle işçiler arasında çetin bir ücret pazarlığı yaşanacak. Kamuda çalışan 300 bini aşkın işçinin gözü kulağı ücretlerine, sosyal haklarla ilgili ödemelerine ve fazla mesai ücretlerine 2 yıl boyunca yapılacak zam miktarlarının belirleneceği Şubat ayındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerine çevrildi. Türk-İş’in temel talepleri, kazanılmış hakların korunması, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, ücret ve sosyal hakların geliştirilmesi olacak.


Türk-İş Başkanı Salih Kılıç, hedeflenen enflasyonla beklenen enflasyon arasındaki farkın gözetilmesi gerektiğini, 2006 yılında ücretlerde reel bir aşınma olduğunu söyledi.

‘FEDAKARLIK YOK"

Kılıç, beklentilerine yanıt bulamamaları durumunda meydanlara inmekten çekinmeyeceklerini belirterek, “Fedakarlık yok” dedi.

Toplu iş sözleşme görüşmeleri için takvim, Türk-İş bünyesindeki sendikaların, yetki işlemlerinin tamamlanmasının ardından kamu işveren sendikalarına görüşme çağrısı yapmasıyla başlayacak.

Görüşmelerin başlamasından sonra, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu oluşturulacak. Kurul, görüşmeler sürerken Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile bir araya gelerek işçilerin ücretlerine, sosyal yardım ödemelerine ve fazla mesai ücretlerine yapılacak artışları kararlaştıracak.


aa
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2007 Perşembe 14:00:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?