16
Mayıs
2024
Perşembe
İNSAN KAYNAKLARI

Karabük'te 220 işçi kadroya kavuştu

5620 Sayılı geçici işçi pozisyonunda çalışanların sürekli işçi kadrolarına geçirilmesinin ardından, Karabük Belediyesi'nde çalışan 220 geçici işçinin kadrosu Karabük Belediyesi tarafından organize edilen törenle tebliğ edildi.

Gençlik Merkezi'nde yapılan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Belediye-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı İlhami Yılmaz yaptığı konuşmada, "Yıllardır belediyemizde çalışan üyelerimiz, kadrosuz ve geçici işçi olarak çalışıyordu. Her yılbaşı geldiğinde vize problemiyle karşı karşıya, işlerinin başında kafaları rahat değil, geleceğe güvenle bakamıyordu. Karabük Belediyesi çalışmalarını tamamlamış, çalışan tüm arkadaşlarım kadrolarını almış ve daimi işçi statüsüne kavuşmuştur. İşçilerimiz bugüne kadar ödenemeyen ikramiye, toplu sözleşme farkları ve kıdemli işçilik teşvik primleri alacaklarımızın ödenmesiyle ilgili müjdeli haberlerimizi duymak istiyor" dedi.

Karabük Belediyesi Personel Şube Müdürü Mehmet Er ise "21 Nisan 2007 tarihinde yürürlüğe giren 5620 sayılı geçici işçi pozisyonunda çalışanların sürekli işçi kadrolarına geçirilmeleri ile ilgili kanun gereği belediyede geçici işçi statüsünde çalışan 220 işçinin kadroya geçmesiyle ilgili çalışmalar Belediye Başkanının verdiği talimat gereği kısa zamanda sonuçlandırılmıştır. Bakanlığımızın yapmış olduğu norm kadro çalışmaları gereği belediyemizin memur norm sayısı 331, işçi norm sayısı 166 olarak belirlenmiştir" diye konuştu.

Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer de belediyeye tahsis edilen norm kadro uygulaması çerçevesinde belediyede çalışan 163 işçiye kadro verildiğini belirterek şöyle konuştu: "Ancak, söz konusu norm kadrolar yeterli gelmediğinden belediye meclisimizce 57 yeni kadro ihdas edilmiş ve bu kadrolara belediyemizde çalışmakta olan işçilerin ataması yapılmıştır. Belediye meclis üyelerimize de bu vesileyle teşekkür ediyorum. Gerek belediye meclis kararıyla gerek norm kadro uygulaması kapsamında toplam 220 işçimize kadro verilmiştir. Belediyemizde geçici işçi statüsünde çalışan kimse kalmamıştır."

Törene katılan Vali Can Direkçi de işçilere yaptığı konuşmada, "Yıllardır alın terinizle Karabük halkına, belediyemize hizmet etmeye çalıştınız. Ama hep içinizde bir endişe vardı. Bir gelecek kaygısı vardı, bir acaba sorusunu hep kafalarınızda taşıyordunuz. Ama artık kadrolu işçi statüsüne kavuşmuş oldunuz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kadrolarını alan işçilere tebliğ belgeleri, Vali Can Direkçi, Belediye Başkanı Hüseyin Erer, Ak Parti İl Başkanı Ömer Ayar, Yortanpazarı Belde Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki, Belediye İş Sendikası Karabük Şube Başkanı İlhami Yılmaz tarafından verildi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 11:23:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?