20
Mayıs
2024
Pazertesi
İNSAN KAYNAKLARI

Kaymakam aranıyor!

İçişleri Bakanlığı, boş bulunan 65 kaymakam kadrosu için sınav açtı. Kaymakam adaylığı başvuru sınavına başvuracak adayların 2007 ve 2008 Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSSP37) 75 ve üzeri puan almış olması gerekiyor. Yazılı sınav 26 Ekim'de yapılacak.

İçişleri Bakanlığı’nın Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı İlanı’na ait karar bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre, İçişleri Bakanlığı’nda Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfında boş bulunan 65 adet kaymakam adayı kadrosuna giriş sınavı ile personel alınacak.

Kaymakamlık giriş sınavına katılmak isteyen adayların üniversitelerin Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile bunlara denkliği YÖK tarafından kabul edilen yurtdışındaki en az dört yıl süreli fakültelerden mezun olması gerekiyor.

1 Ocak 2008 tarihi itibariyle 30 yaşını bitirmemiş olması istenen adayların 2007 veya 2008’de yapılan KPSS sınavında KPSSP37 puan türünde 75 ve üzerinde puan alması gerekiyor. Erkek adaylar da askerlikle ilgili bulunmaması istenirken, halen bir kamu kuruluşunda çalışanlar ile daha önce çalışmış olanlardan ise kamu görevleri sırasında herhangi bir disiplin cezası almamış olması ve görevleri süresince iyi derecede sicil almış olması şartı aranacak.

-MÜRACAATLAR 5 EYLÜL’E KADAR-

Kaymakamlık Giriş Sınavı’na müracaat formu İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nden ya da www.icisleri.gov.tr internet adresinde temin edilebilecek. Adayların, sınava katılabilmek için müracaat formu ve istenen belgeler ile birlikte 25 Ağustos-05 Eylül 2008 tarihleri arasında saat 18.00’e kadar Bakanlık merkez binasında bulunan sınav bürosuna müracaat etmesi gerekiyor. Müracaatların bizzat yapılması gerekiyor.

Ön başvuruları alınanların, KPSS puanlarına göre değerlendirmeleri yapılarak en yüksek puandan başlamak üzere bin 300 kişi yazılı sınava girmeye hak kazanacak.

-YAZILI SINAV 26 EKİM’DE-

Yazılı sınava girmeye hak kazanan adayların isim listesi 15 Eylül 2008 tarihinde www.icisleri.gov.tr adresinden yayınlanacak. Adayların adreslerine yazılı tebligat yapılmazken, ön elemeyi geçen adaylar, 50 YTL sınav bedelini yatırarak dekontlarını, 15-19 Eylül 2008 tarihleri arasında bizzat veya acele posta yoluyla Personel Genel Müdürlüğü’ndeki sınav bürosuna teslimin edecekler.

Adayların hangi bina ve salonda sınava gireceklerini gösteren sınava giriş ve kimlik belgesi adayların adreslerine 10 Ekim 2008 tarihinde ÖSYM tarafından gönderilecek. Yazılı sınav ise 26 Ekim 2008 Pazar günü saat 09.30’da Ankara’da yapılacak.

anka
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 14:47:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?