20
Mayıs
2024
Pazertesi
İNSAN KAYNAKLARI

Koç yönetici yetiştiriyor

Koç Üniversitesi, eğitime başladığı ilk yerleşke olan İstinye Kampüsü’nü yenileyerek geleceğin üst düzey yöneticilerini eğitmeye başladı.

Yeniden inşa edilen kampüse ’İstinye Yönetici Eğitim Merkezi’ adı verildi. Merkezde eğitim, CFA Institute ile program ortağı olarak işbirliği anlaşması yapılan Finans Yüksek Lisans Programı ile başlıyor. Merkezde, CFA Institute (Chartered Financial Analyst) ortaklığında yürütülecek Finans Yüksek Lisans programında finansal ekonomi uzmanları ve yöneticileri yetiştirilecek.

Yoğun ilgi var

Merkezin açılışında konuşan Prof. Dr. Barış Tan, programa gösterilen yoğun ilgiden çok memnun olduklarını ifade etti. Tan, programa bu yıl en az 7 sene iş tecrübesi olan, seçkin Türk şirket ve finans kuruluşlarından katılan orta ve üst düzey yöneticilerin kabul edildiğini açıkladı.

Konaklamalı eğitim

Yöneticiler için yüksek lisans ve çeşitli yönetici geliştirme programları sunulması planlanan ve İMKB ile iş dünyasının merkezine yakın olarak konumlanmış olan İstinye Yönetici Eğitim Merkezi beş bloktan oluşuyor. 4 bin metrekare kapalı ve 2 bin 500 metrekare açık alana yayılan merkezde, 1 oditoryum, 2 büyük sınıf, 20 çalışma odası, 1 büyük toplantı odası bulunuyor. İşkadınları ve işadamları için bir gelişim-yaşam alanı olarak tasarlanan merkezde ayrıca, 32 kişi kapasiteli misafirhane ile 10 daireli rezidans bölümü yer alıyor. Böylece, programa katılacak bireylerin kısa veya uzun vadeli konaklama ihtiyaçları da karşılanabiliyor.

Tıp fakültesi önümüzdeki yıl

İSTİNYE Yerleşkesi’nin açılış töreninde konuşması okunan Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Rahmi Koç, üniversitede önümüzdeki yıl bir tıp fakültesi açacaklarını bildirdi. Rahmi Koç konuşma metninde, başlangıçta 150’si İngilizce hazırlık okulunda, 50’si lisans olmak üzere 200 öğrencileri bulunduğunu belirtirken, bugün Rumeli Feneri’ndeki kampüste 4 bin öğrenci, 20 lisans, 20 yüksek lisans ve 14 doktora programıyla eğitimlerini sürdürdüklerini, her yıl lisans ve lisans üstü olarak toplam bin öğrenci aldıklarını ifade etti. CFA Institute Avrupa Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Eğitim Başkanı Dennis McLeavey de enstitünün 133 ülkede, yaklaşık 96 bin üyeye ve 57 ülkede de 136 derneğe sahip küresel bir organizasyon olduğunu vurguladı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 13:31:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?