31
Mayıs
2024
Cuma
İNSAN KAYNAKLARI

KOSGEB'den öğrenciye destek

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na bağlı bulunan Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), yaklaşık 20 bin öğrencinin eğitim gördüğü Akdeniz Üniversitesi'ndeki "girişimcilik" ruhunu ortaya çıkaracak.

Önümüzdeki günlerde üniversiteyle bir protokol imzalayacak olan KOSGEB, kendi işini kurmak isteyen öğrencilere mezuniyet sonrasında 44 bin YTL'ye varan maddi destek verecek.

Öncesinde öğrencilere 6 aylık girişimcilik uygulama eğitimi vereceklerini belirten KOSGEB Dış Uzman ve Danışmanı Şükrü Yıldız, "Destekten yararlanmak isteyen öğrenciler, Genç Girişimci Eğitimi'ne katıldıktan sonra bir iş projesi hazırlayacak. KOSGEB'in onayladığı projeler maddi desteğe hak kazanacak" dedi.

Geri ödemesiz destek

Yıldız, iş kurmada geri ödemesiz 4 bin YTL, sabit yatırımlarda geri ödemesiz 10 bin YTL destek verdiklerini söyledi. Ayrıca diğer sabit yatırımlar için de faizsiz geri ödemeli 40 bin YTL'ye kadar destek sağlandığını da söyledi.

Desteğin, projesi kabul edilen yeni girişimcilere destek sözleşme tarihinden itibaren en fazla 3 yıllık süre içerisinde iş kurmaya yönelik başlangıç giderleri ile makine-teçhizatı ve donanım giderlerini karşılamaya yönelik verildiğini belirten Yıldız, "Sabit Yatırım Giderleri için yeni girişimcilerin alacakları makine-teçhizat ve ofis donanımlarının giderlerini karşılamak üzere teminat karşılığı verilen ilk 12 ayı geri ödemesiz dönemden sonra alınan geri ödemeli kredi de 3 yılda faizsiz olarak uygun şekilde ödenebiliyor. Finansal kiralama yolu ile alacakları makine-teçhizat ve ofis donanımlarının, kiralama süresi en fazla 4 yıl olacak şekilde, faturada yer alan peşin bedeli ve KDV dışında kalan kiralama giderlerini karşılamaya yönelik olarak verilecek geri ödemesiz bir destek" dedi.

Referans
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 13:56:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?