18
Mayıs
2024
Cumartesi
İNSAN KAYNAKLARI

Mart'ta 16 bin 200 personel

Mart ayında 16 bin 200 sağlık personeli alınacak

Sağlık Bakanlığı acil tıp alanında 16 bin 200 sağlık personeli alacak. Erzurum'un Oltu ilçesinde Sağlık Meslek Lisesi Spor Salonu'nda halka hitap eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık personeli alımı için ilanların yapıldığını, yerleştirmelerin ise mart ayında gerçekleştirileceğini açıkladı.

Acil tıp teknikeri ve acil tıp teknisyenlerine ağırlık verileceğini belirten Akdağ, "Bin 200 kişi civarında paramedik dediğimiz acil tıp teknikeri alınacak. 800'e yakın sağlık meslek lisesinde yetişen acil tıp teknisyeni var. Dolayısıyla bu kardeşlerimizin önemli bölümü işe yerleşme imkânı bulacaklar." dedi.

Bakan Akdağ, sağlık meslek liselerinden 90'lı yılların başında mezun olup da işe giremeyenler bulunduğuna dikkat çekerek, "İşe girememiş 100 kişi varsa 90'ı bugün işe girdi. Geriye kalan 10'unun ise puanları düşük. Ama biliyorum ki önümüzdeki yıllarda onlar da işe girecekler. Sağlık personeli açısından az tercih edilen bölgelerde puanlar düşük. Buralar tercih edilirse işe girmek daha kolaylaşır." dedi.

AA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 06:35:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?