16
Mayıs
2024
Perşembe
İNSAN KAYNAKLARI

Memur maaşları düşmeyecek

Sosyal Güvenlik Reformu yasa tasarında değişiklik yapıldı. Memur maaşları düşmeyecek, temsil tazminatı 1.500 YTL, süt parası 1.170 YTL olacak

Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen 'Sosyal Güvenlik Reformu Yasa Tasarısı' yeniden Meclis gündemine getiriliyor. Tasarıyla memurların maaşlarında bir miktar düşme olacağı belirlendiği için bu düzenlemenin Meclis'te düzeltilmesi kararı alındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bakanlar Kurulu'na sunduğu taslağı AK Parti MYK üyelerine de anlattı. MYK toplantısında taslakta bazı maddelerde değişiklik yapılması kararı alınarak, milletvekilleri başta olmak üzere kamu çalışanlarının maaşlarının düşmesi engellenecek.

TEMSİL TAZMİNATI

AK Parti MYK toplantısında emekli olamayan eski milletvekillerine 'temsil tazminatı' ödenmesine yönelik düzenleme yapılması kararı alındı. Temsil tazminatı uygulaması 2001 yılına kadar yapılmasına rağmen Kemal Derviş döneminde kaldırılmıştı. Temsil tazminatının 1.500 YTL olması bekleniyor.

AK Parti MYK'de, annelere ödenen aylık 50 YTL süt parasının 195 YTL'ye çıkartılması kararı alındı. 6 ay süreyle ödenecek süt parası dolayısıyla her anneye 1.170 YTL süt parası yardımı yapılacak. Bağ-Kur'lu olanların çocuklarına evlenme yardımı getiriliyor. Dul kalan eşlere de evlenme yardımı yapılacak. Basında çalışanlara tanınan 'yıpranma hakkı'nın yeni tasarıyla kaldırdılmak istenmesi ise tartışmaya neden oldu.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2007 Cumartesi 09:00:43
Güncelleme :24 Kasım 2007 Cumartesi 12:50:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?