16
Mayıs
2024
Perşembe
İNSAN KAYNAKLARI

Memurun zam talebi korkuttu

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, toplu görüşmelere katılan memur sendikaları Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen'in 2008 yılı memur maaşları için talep ettikleri zammın bütçeye maliyetinin 5.3 milyar YTL'den 10.6 milyar YTL'ye uzandığını söyledi.

 
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) protesto ederek katılmaması nedeniyle Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen ile hükümet arasında devam eden toplu görüşmelerin üçüncü turu dün yapıldı.

Toplantının ardından açıklama yapan Bakan Şahin, mali haklar konusunda her iki konfederasyonun da farklı bakış açıları ve yaklaşımları olduğunu söyledi. Şahin, ortaya çıkan mali tablonun Kamu İşveren Kurulu tarafından ne oranda karşılanabileceği konusunda çalışma yapmak üzere sendikalardan süre istediğini belirtti. Bunun için ilgili bakanlarla görüşeceğini kaydeden Şahin, bu çalışmanın muhtemelen pazartesi günü biteceğini ifade etti.


ÖİB ile de görüşecek
Toplu görüşmelere bugün devam edeceklerini belirten Şahin, haklar ve geçmiş yıllarda ele alınan taleplerle ilgili olarak kurulan komisyonların çalışmalarını bu toplantıda ele alacaklarını kaydetti. Şahin, özelleştirme kapsamında istihdam edilen personelin durumunu değerlendirmek için bugünkü toplantıya Özelleştirme İdaresi'nden (ÖİB) yetkilerin de çağırılacağını bildirdi.


Şahin, konfederasyonların mali taleplerine ilişkin bir soru üzerine, "Konfederasyonların taleplerini 5.3 milyar YTL'den 10.6 milyar YTL'ye kadar uzanan bir çerçevede değerlendirebiliriz. Buna hükümet olarak yaklaşımımız nedir? Nasıl bir değerlendirme yapacağız. Bunu ilgili bakan arkadaşlarımızla oturup konuştuktan ve konuyu masaya getirdikten sonra sizlerle paylaşabilirim. Ancak taleplerin, merkezi bütçe açısından parasal karşılığı bu çizgide" diye konuştu.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2007 Perşembe 06:50:04
Güncelleme :23 Ağustos 2007 Perşembe 06:56:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
harun kaya IP: 212.175.130.xxx Tarih : 23.08.2007 12:21:13
ne yapalım bakanım bizde zor durumdayız geçinemiyoruz işler kötü zam lazım sizde biraz biz düşünseniz iyi olur değilmi sayın bakanımız sizden fazla bir şey istemiyoruz bize de seçimden sonra bir güzellik yapsanız iyi olur diye düşünüyoruz