30
Mayıs
2024
Perşembe
İNSAN KAYNAKLARI

Meslek okullulara fırsat

Yenibiriş, İstanbul Sanayi Odası işbirliği ile İstanbul’daki meslek lisesi ve meslek yüksek okulu mezunlarına özel ”Meslek Okulu Mezunu Özgeçmiş Bankası” oluşturdu


Her iki kurum, bu platform ile sanayide nitelikli işgücüne ulaşma sorununu çözmeyi hedefliyor.

Türkiye’nin iş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com, İstanbul Sanayi Odası (İSO) işbirliği yaparak İstanbul’daki meslek liselerinden ve meslek yüksek okullarından mezun olan adayları, İSO üyesi işverenlerle buluşturacak özel bir platform oluşturdu. Sanayide yaşanan nitelikli işgücüne ulaşmaya çözüm olacak projede, meslek liselerinin ve meslek yüksek okullarının bölümleri ayrıntılı bir çalışma ile Yenibiris.com altyapısına dahil edildi ve her mezun adayın özgeçmiş bırakması amaçlandı.

Meslek lisesi ve meslek yüksek okulu mezunları, kendilerine özel hazırlanan “özgeçmiş formunu” doldurarak, özgeçmişlerinin İstanbul Sanayi Odası’na üye kuruluşlar tarafından görüntülenmesini sağlayacaklar. Özgeçmişleri tek bir havuzda toplayan bu sistem sayesinde adaylar, uzmanlık alanları ile bağlantılı iş alanlarında istihdam edilebilme şansı yakalayacaklar.

İşverenlerin ve meslek okulu mezunlarının www.yenibiris.com/iso adresi üzerinden bilgi alabilecekleri ve başvuru yapabilecekleri bu platformda yer alan özgeçmişler ise, ilk üç ay İSO üyesi firmalar tarafından da ücretsiz olarak görüntülenebilecek.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, konuyla ilgili şunları söyledi:

"İşsizlik, özellikle de genç işsizliği Türkiye’nin en önemli sorunlarının başında gelirken, sanayimizin kalifiye eleman temini konusunda büyük bir sıkıntı içinde olduğunu görüyoruz. Bu çerçevede, Odamız ve Yenibiriş işbirliği ile, İSO üyesi sanayicilerimizin kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak üzere, meslek lisesi ve meslek yüksek okulu mezunu adayları üyelerimizle buluşturmak amacıyla “Meslek Okulu Mezunu Özgeçmiş Bankası” oluşturmuş bulunuyoruz. Bu girişimimiz ile İstanbul genelinde yer alan meslek lisesi ve meslek yüksek okulu mezunu adayların özgeçmişleri bir havuzda toplanacak ve bu havuzda toplanan özgeçmişlerden Odamız üyesi kuruluşlar yararlanabilecekler."

Yenibiris.com Genel Müdürü Deniz Ceylan Kılıçlıoğlu ise, "Yenibiris.com olarak “uzmanlaşma”yı, ülkemizdeki istihdam sorununun en önemli çözüm yolu olarak görüyoruz. Genç nüfustaki işsizlik oranı ise, geçen yıl %19,6’ya ulaştı. İşsizliğin önüne geçilebilmesi için, mesleki uzmanlığı sağlayacak bir eğitim yapısı ile, mesleki eğitime ve uzmanlığa değer verilen bir toplum kültürü yaratmak gerekiyor. Bunun gerçekleşmesi ise ancak zamanla mümkün olacaktır. Yenibiris.com olarak, İSO ile ortaklaşa hayata geçirdiğimiz “Meslek Okulu Mezunu Özgeçmiş Bankası” ile bu yolda önemli bir adım attığımıza inanıyoruz. Meslek lisesi ve meslek yüksek okulu mezunlarını kolay ve hızlı bir bir şekilde iş sahibi yapmaya yönelik bu platform ile hem gençlere uzmanlığın önemini anlatmayı hem de iş dünyasına nitelikli elemanlar kazandırmayı hedefliyoruz" dedi.

Yenibiris.com’un İSO işbirliğiyle oluşturduğu bu platformda yer almak isteyen mezun adayların, www.yenibiris.com/iso adresine önce üyelik ve özgeçmiş oluşturma işlemlerini tamamlamaları, ardından ise projeye katılma linkine “tık”lamaları yeterli olacak.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 15:03:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?