22
Mayıs
2024
Çarşamba
İNSAN KAYNAKLARI

Müstehcen sitelere dikkat

Müstehcen sitelere üye 300 bin kişinin kredi kartı bilgilerini kopyalayan 3 kişi yakalandı.

Cinsel içerikli içerikli internet sitelerini hack'leyerek üyelerin kredi kartı bilgilerini kopyalayan ve aldıkları bilgileri 'chek' etmek için de yardım vakıflarının internet adreslerine bağış yaptığı iddia edilen 3 kişi yakalandı. Yaklaşık 300 bin kişinin kredi kartı bilgilerini kopyalayan 3 gencin bu yolla internet üzerinden kontör satın aldıkları, aldıkları kontörleri de kontör satış noktalarında bozdurdukları ileri sürüldü.


Özellikle cinsel içerikli internet sitelerini hack'leyerek üyelerin kredi kartı bilgilerine ulaşan ve bunları kopyaladığı iddia edilen Vedat A., Salih Ç. ve Kudbettin T. polis tarafından yakalandı. Edinilen bilgilere göre dolandırıcıların kopyaladıkları kredi kartı bilgilerini Kimse Yok mu,Deniz Feneri ve Mehmetçik Vakfı'nın internet sitelerine 1'er YTL'lik bağış yaparak onaylattıkları tespit edildi.

Hesaplar hakkında bilgi sahibi olduktan sonra internet üzerinden kontör alan genç hackerlerin, aldıkları kontörleri de kontör satış noktalarında nakite çevirdikleri belirlendi. Olayla ilgili araştırmasını derinleştiren Bilişim polisi, ilginç bir ayrıntıya daha ulaştı. Araştırmalarda dolandırıcıların porno içerikli internet sitelerinde "Striptiz" yapan bazı kadınlarla anlaştıkları ve para karşılığında kendilerine çalışmaları için kadınları ikna ettikleri iddia edildi. Polis operasyonuyla Fatih ve Kağıthane'de yakalanan zanlılar işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

ajanslar
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2007 Cuma 11:27:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?