22
Mayıs
2024
Çarşamba
İNSAN KAYNAKLARI

Nortel 300 mühendis aldı

Nortel: 300 mühendise kapı açtık yeni teknoloji yatırımları gelecek ...

Türkiye’de 300 mühendisin çalışacağı teknoloji merkezi kuran Kanadalı Nortel Networks’un CEO’su Mike Zafirovski, yatırımlarının dünyadaki diğer teknoloji şirketlerinin Türkiye’ye ilgi göstermesini de sağlayacağını belirterek, "Bu merkez, benzer fırsatlar için başlama noktası hazırlayacak. Diğer şirketler de, Türkiye’ye bakmaya başlayacak" dedi.

KANADALI ağ iletişim şirketi Nortel Networks’un Türkiye’de 9 milyon dolar yatırımla kurarak, 300 kişiyi istihdam ettiği Küresel Yüksek Teknoloji Operasyon Merkezi, diğer telekom ve teknoloji şirketlerinin Türkiye’ye yatırım yapmasına öncülük yapmayı hedefliyor.

TÜRKİYE’YE İLGİYİ ARTIRACAK: Merkezin açılışı için Türkiye’ye gelen Nortel Networks’un CEO’su Mike Zafirovski, Türkiye’de yaptıkları yatırımın kendileri için "güçlü bir deneyim" olacağını belirterek, bu yatırımın yüksek teknoloji sektöründeki diğer şirketlerin Türkiye’ye ilgi göstermesi açısından da katkı sağlayacağını kaydetti. Türkiye’deki iştirakleri Netaş için bu merkezin çekim etkisi yaratacağını vurgulayan Zafirovski, "Bu merkez, benzer fırsatlar için başlama noktası hazırlayacak. Diğer şirketler de Türkiye’ye bakmaya başlayacak. Bu yatırım, başka şirketlerin yatırımı için motivasyon olabilir" diye konuştu.

BÜTÜN BÖLGELERE TEKNİK DESTEK: Zafirovski, Operasyon Merkezi’nin kurulmasında Türk hükümetinin önemli desteğini gördüklerine dikkat çekerek, eğitim düzeyi, dikey yapılanma ve yabancı dil özellikleri nedeniyle yatırım için İstanbul’u seçtiklerini anlattı. Operasyon Merkezi’nde, Avrupa, Afrika, Kuzey Amerika ve Ortadoğu’ya teknik destek verileceğini aktaran Zafirovski, "Dünyada teknik destek verilecek 200 lokasyonumuz var. Merkezin, bütün bölgelere teknik destek vermek yanında Avrupa’daki müşterilere de doğrudan ürün desteği ve çözüm sunma gibi iki önemli görevi olacak" dedi.

ÖĞRENCİLERİ BİLİME YÖNLENDİRİN: Mike Zafirovski, Türkiye’nin telekom ve yüksek teknolojide daha fazla yatırım çekebileceğinin altını çizerek, "Diğer ülkelerle karşılaştırılabilecek daha fazla öğrencinin bilim ve mühendislik okullarına gönderilmesi sağlanmalı" dedi.

Gelirler yüzde 50 artarsa Edwards bıyık bırakacak

OPERASYON Merkezi’nin açılışından önce düzenlenen basın toplantısında konuşan Nortel Başkanı ve CEO’su Mike Zafirovski, Türkiye’deki Küresel Yüksek Teknoloji Operasyon Merkezi’nin Nortel tarihinde bir kilometre taşı olduğunu belirterek, hiper bağlantı, iletişim tabanlı uygulamalar alanında yeni bir çağa girerken bu merkezin Nortel’in müşterilerine sunduğu dseteği geliştirmesi için hayati önem taşıdığını vurguladı. Bir soruyu da cevaplandıran Zafirovski, Türkiye’de gelirlerinin arttığını aktararak, "Nortel Netaş Genel Müdürü Müjdat Altay ve Nortel’in EMEA Başkanı Darryl Edwards’ın, kurumsal alandaki gelirlerin bu yıl yüzde 50 artması durumunda bıyık bırakma iddiasına girdiler. Gelirler artarsa Edwards, bıyık bırakacak" anekdotunu anlattı.

Yatırım planımızı yaptık

AĞ iletişimi şirketi Nortel’in yeni iletişim teknolojileri WiMax, dördüncü nesil (4G-gelişmiş kablosuz iletişim teknolojisi), sabit mobil bütünleşmesi alanına odaklandığını söyleyen Nortel Networks’un CEO’su Mike Zafirovski, yeni yatırım alanları konusunda şu bilgileri verdi: "Geçen yıl yatırım yapılmaı gereken alanları belirledik. Girişim alanına odaklanacağız. WiMax, dördüncü nesil, sabit mobil bütünleşmesi yatırımları yapıyoruz. IP transport ve gelecek nesil mobilite bütünleşmesi çözümlerimiz var. Gelecekte dördüncü nesilde fırsatlar var. WiMax bu fırsatlardan biri olacak. Her büyüyen teknoloji çok fazla Ar-Ge yatırımı gerektiriyor. UMTS de iyi olacak.

WiMax, ABD’de, Brezilya’da kuruldu. Türkiye’de de düşünülüyor. WiMax fırsatlar taşıyor. 100 milyon dolarlık yatırım yaptık WiMax’e."

Hanife BAŞ/hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2007 Cuma 13:45:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?