29
Mayıs
2024
Çarşamba
İNSAN KAYNAKLARI

Öğretmene 8 bin kadro

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, sözleşmeli öğretmenlerin merakla beklediği müjdeyi verdi.

Şubat ayında 8 bin kadrolu öğretmen ataması yapılacağını açıklayan Çelik, belli bir plan dahilinde, olumsuz sicil almayan sözleşmeli öğretmenleri kadroya geçireceklerini söyledi.

Çelik, dün Haber 24’te katıldığı programda, “Türkiye’de 3 hizmet bölgesi sınıflandırması bulunuyor. 3. hizmet bölgesinde 3 yıl aralıksız çalışan, olumsuz sicil almayan, disiplin suçu işlemeyen sözleşmeli öğretmenleri sınava tabi tutmadan kadroya geçireceğiz” dedi.


3. hizmet bölgesinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesini kapsadığını anımsatan Çelik, 2. hizmet bölgesinde 4 yıl, 1. hizmet bölgesinin zorunlu hizmet bölgelerinde 5 yıl çalışan sözleşmeli öğretmenlerin de kadroya geçirileceğini söyledi.
Çelik, bütün sözleşmeli öğretmenlerin atamaya başvurabileceğini kaydetti. Sözleşmeli öğretmenlerin, askerlikte öğretmen olarak görev yapmalarını sağlamaya çalışacaklarını belirten Çelik, “Bununla ilgili Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı ile yeniden görüşmelerimiz olacak” dedi. Çelik, şunları söyledi:
“Sözleşmeli öğretmenlerin kadrolu öğretmenlere göre dezavantajı yok. Eğer 4/B ataması olmasaydı 50 bin arkadaş çalışıyor olmayacaktı. Ağustos ayında da atama yapılacak. Bütün kamuya, bu sene bütçe kanunu kapsamında serbest bırakılan kadro 25 bindir. Asgari 10 bin kadro alacağız. 2009’da atanan öğretmen sayısında 30 bini bulacağız, belki de geçeceğiz."

Milliyet
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2008 Pazar 02:00:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?